Bakt potet
Du trenger:
- 4 store poteter med skall
- 4 ss Flytende Melange med Smør- og Rapsolje
- 2 ts salt
- 1 ts pepper
Slik gjør du:
- Fyr opp grillen og sørg for at du har en sone uten direkte varme under risten. Det kalles indirekte varme.
- Skyll og tørk potetene godt. Stikk potetene 4-5 ganger med gaffel. Dette er for å forhindre at de sprekker underveis.
- Ønsker du sprøtt skall på poteten er det lurt å droppe aluminiumsfolie og heller pensle den med litt Flytende Melange.
- Legg potetene på grillrist på indirekte varme. Bak potetene til de er helt møre, dette tar cirka 60 minutter.
- La potetene avkjøles i cirka 5 minutter og skjær deretter et dypt snitt på langs. Bruk en skje til å grave ut innmaten.
- Mos innmaten sammen med Flytende Melange til du får en myk og kremet potetmos, og smak til med salt og pepper.
- Legg potetmosen tilbake i skallet og topp med deilig fyll.
TIPS: Bakte poteter kan fint lages i ovnen om du heller ønsker det. Da baker du potetene på en rist, midt i ovnen, på 200 grader, og følger ellers fremgangsmåten under. Det viktigste er å ikke ha dårlig tid, men å bake potetene til de er skikkelig møre, tvers gjennom. Er du usikker på om den er ferdig? Poteten skal gi litt etter når du trykker på den.