4. Hvor mye tilsvarer 100 gram margarin i Flytende Melange?
1 dl Flytende Melange utgjør 90 gram fast margarin. Har du en oppskrift med 100 gram margarin skal du ha 1,1 dl Flytende Melange. Flytende Melange egner seg godt til både kaker, boller og sauser, for da slipper du å smelte margarinen før den tilsettes.
– Med Flytende Melange kan du ha margarinen rett i kakerøren. Flytende margarin i formkaken sørger dessuten for at den holder seg mykere når den er kald, siden margarinen ikke stivner i kjøleskapet. Du kan også bruke Flytende Melange til pensling av boller. Legg bollene tett sammen på stekebrettet og pensle litt Flytende Melange mellom bollene. De vil da bakes sammen, men blir både saftigere og lettere å bryte fra hverandre.
Marmorkake er en enkel klassiker som passer til alle anledninger. Oppskriften får du her.
5. Bør jeg piske eggedosis eller røre margarin og sukker hvitt?
– I en klassisk formkake har du 25 % margarin, 25 % sukker, 25 % egg og 25 % mel. Det er en såkalt likeverdighetsresept på bakespråket. Da skal sukker og margarin piskes hvitt, så tilsettes egg og til slutt mel.
Pisker du sukker og egg til eggedosis, lager du sukkerbrød som er en mye luftigere kake. Eggedosis trenger lang tid for å få nok luft og du bør bruke romtemperte egg for få den så luftig som mulig. Har du glemt å romtemperere eggene, kan du legge dem i litt lunkent vann først. Når eggedosisen er ferdig pisket, rører du inn melet skånsomt og hurtig, har røren opp i formen og setter den rett inn i ovnen.