Middagspannekaker med sopp og spinat
Fylte middagspannekaker med sopp og spinat i en kremet saus av ricotta smaker himmelsk og er perfekt om du ønsker å lage en smaksrik vegetarrett. Fersk timian og sitron setter en ekstra spiss på retten. Denne oppskriften er nok til 8 pannekaker.
Ingredienser
Halvgrove pannekaker
Fyll
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
Pannekakerøre
1. Bland mel og salt sammen i en bolle.
2. Tilsett halvparten av melken og visp til du får en klumpfri røre.
3. Spe på resten av melken og flytende Melange mens du rører.
4. Visp inn i ett egg av gangen og rør sammen til du har en jevn røre.
5. Dekk til bollen og la pannekakerøren stå i 20 minutter.
Fyll og steking
1. Rens soppen og skjær i skiver. Brun soppen godt i en stekepanne på høy varme.
2. Senk temperaturen til middels høy varme og tilsett flytende Melange. Tilsett finhakket hvitløk og rør om. La alt surre i cirka 1 minutt.
3. Ha i spinaten og stek under omrøring til spinaten har falt sammen.
4. Rør inn ricotta og smak til med salt, pepper, fersk timian og revet sitronskall.
5. Sett lokk på stekepannen, eller ha det over i en gryte med lokk, så det holder seg varmt. Sett til side mens du steker pannekakene.
6. Varm opp en stekepanne på middels sterk varme. Pensle pannen med litt flytende Melange.
7. Rør godt om i pannekakerøren og bruk en øse til å helle røre i stekepannen, cirka 1 dl røre per pannekake. Løft og vend på pannen slik at røren fordeler seg og dekker stekepannen med et tynt lag.
8. Stek til røren har stivnet på oversiden (1 til 2 minutter). Bruk en stekespade til å vende pannekaken og stek videre i cirka 1 minutt på andre siden.
9. Fordel fyllet på de nystekte pannekakene og brett eller rull pannekaken sammen.
Kommentarer