Kanelboller i langpanne bakt med tangzhong-metoden
Det er lite som slår nystekte kanelboller, og med en syrlig ostekremglasur blir de nærmest uimotståelige. Fordelen med å steke kanelbollene i langpanne i stedet for på brett, er at kantene ikke blir småtørre. I tillegg gjør tangzhong-metoden at baksten holder seg ekstra saftig i flere dager etterpå. En porsjon gir 16 til 20 kanelboller.
Ingredienser
Jevning
Bolledeig.
Kanelfyll
Kremostglasur
Slik gjør du
Jevning
1. Pisk sammen hvetemel og melk i en kasserolle.
2. Varm opp jevningen på middels sterk varme. Bruk visp til å røre hele tiden.
3. Jevningen er klar når den oppnår 65 til 67 grader, eller har tyknet så mye at du ser spiraler i gryta når du rører rundt.
4. La jevningen avkjøles til romtemperatur i bakebollen til eltemaskinen.
Bolledeig
1. Ha hvetemel, sukker, kardemomme, gjær og melk i bollen sammen med den avkjølte jevningen.
2. Elt deigen på lav/middels hastighet i kjøkkenmaskinen i 10 minutter.
3. Del Melange i mindre terninger og tilsett i deigen mens maskinen går.
4. Elt videre i 10 minutter, de siste 5 minuttene på høy hastighet.
5. Ta glutentesten for å sjekke om deigen har eltet lenge nok: Dra ut litt deig mellom fingrene og når du kan få en tynn, gjennomsiktig hinne som ikke sprekker, er deigen eltet ferdig. Virker deigen «kort» og sprekker når du drar i den, elt deigen i noen minutter til.
6. Dekk bakebollen med plastfolie eller et fuktig kjøkkenhåndkle og sett til heving på et lunt sted i minimum 1 time.
7. Velt deigen ut på melet underlag og kna ut luften. Kjevle deigen ut til et stort rektangel, ca. 70 x 50 cm.
Kanelfyll
1. Rør sammen romtemperert Melange, brunt sukker og kanel. Smør kanelfyllet utover deigen i et jevnt lag.
2. Rull sammen fra langsiden til en lang og fast pølse. Skjær pølsen i 16 til 20 like store emner, cirka 2 centimeter tykke.
3. Sett kanelbollene i en bakepapirkledd langpanne (cirka 25×35 centimeter). Dekk til formen og sett til etterheving i 45 minutter.
4. Forvarm ovnen til 180 grader.
5. Pensle kanelbollene med et sammenvispet egg og stek midt i ovnen i 20 til 25 minutter. Avkjøl i langpannen.
Denne oppskriften er inspirert av Krem.no.
Som sagt, uimotståelig god🤩 Jeg laget dobbelt porsjon, delte i 25 deler og satte i den normale store langpanna.
Kremen🤩👍
Hei Ann Kristin! Så herlig å høre at bollene falt i smak! Takk for tilbakemeldingen, og lykke til med bakingen 😊
Den var saftig og smakfull 🙏🙏🙏