Sjokoladekake med pepperkakesmak
Enkel
1 t
Denne saftige og fyldige sjokoladekaken er krydret med pepperkakekrydre som gir en nydelig varm smak på kaken. Toppet med sjokoladekrem er dette en kake som egner seg godt til både små og store anledninger – hele året rundt.
Ingredienser
1 porsjon
Sjokoladekake
2.5 dl siktet hvetemel
3 dl brunt sukker
1 dl kakaopulver
2 ts kanel
1 ts malt ingefær
1 ts malt nellik
1 ts bakepulver
1 ts natron
1 ts salt
1 dl Flytende Melange
1.5 dl kefir
4 stk egg
2 ss Flytende Melange (til pensling)
Sjokoladekrem
Produkter i oppskriften
Flytende Melange
Her får du Melanges gode stekeegenskaper og oljens flytende konsistens i en praktisk flaske som g… Les mer
Slik gjør du
Sjokoladekake
1. Sett ovnen på 175 grader.
2. Bland sammen hvetemel, brunt sukker, kakaopulver, kanel, ingefær, nellik, bakepulver, natron og salt i en bolle.
3. Tilsett Flytende Melange og kefir, og rør rundt til det har blandet seg med de tørre ingrediensene.
4. Tilsett ett og ett egg av gangen, og rør godt mellom hvert egg.
5. Pensle en rund kakeform på 22 centimeter i diameter med Flytende Melange.
6. Hell røren over i formen og stek på midterste rille i 40 minutter.
7. La kaken avkjøles helt før du har på sjokoladekrem.
Må jeg bruke natron?
Hei Helen! Vi anbefaler ikke å kutte ut natron i denne kaken fordi baksten ikke blir like vellykket. I tillegg til å være hevemiddel bidrar natron til saftighet, farge og å nøytralisere syren i kefiren. Lykke til! 🙂