Dette er en ekstra saftig sjokoladekake som er toppet med en fyldig sjokoladekrem. Den ser kanskje imponerende ut, men er overraskende enkel å lage. En mektig og god kake som er rik på intens sjokoladesmak, og som egner seg godt til de spesielle anledningene.

Ingredienser

1 porsjon

Sjokoladekake

200 gram sukker
250 gram siktet hvetemel
50 gram kakao
2 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
1 ts natron
4 dl kefir
4 stk egg
2 ss Flytende Melange (til pensling)

Sjokoladekrem

3 dl kremfløte
4 ss kakaopulver
350 gram melis
2 ss melk

Pynt

10 stk moreller
30 gram rips
50 gram bringebær
100 gram jordbær
10 stk sjokoladehjerter

Produkter i oppskriften

Flytende Melange Original
Flytende Melange
Her får du Melanges gode stekeegenskaper og oljens flytende konsistens i en praktisk flaske som g… Les mer

Kommentarer

  • Kristin

    Kan den fryses?

    • Cecilie,

      Hei Kristin! Ja, det kan den, uten sjokoladekremen. Lykke til med bakingen, og beklager sent svar på denne henvendelsen 🙂

  • Inger

    Supergod kake og lett og lage. Falt i smak hos alle her

    • Cecilie,

      Godt å høre at kaken falt i smak hos alle, Inger! Takk for tilbakemeldingen, og lykke til med bakingen 🙂

  • Benedikte

    Sjokoladekremen er celdig god, men det holder med å lage halvparten av det som er oppgitt. Vi smurte godt på med et lag i midten og et på toppen, men likevel hadde vi halvparten av kremen til overs. Den blir veeeldig søt, så det blir litt kvalmende med altfor mye krem. Kanskje det er bedre å bytte ut de to skjeene med melk med kaffe?

    • Cecilie,

      Hei igjen Benedicte! Ja, denne oppskriften har rikelig med sjokoladekrem. Det er litt smak og behag hvor mye krem du ønsker, og det er ikke noe i veien for å lage halvparten av mengden neste gang. Det viktigste er at alle finner en mengde som passer for seg. Juster gjerne melk med kaffe hvis du ønsker det. Lykke til 🙂

  • Benedikte

    30 minutter steketid er altfor lite. Vi endte opp med å steke den i 56 minutter før den var ferdig. Skal sies at den ble veldig god da den omsider var ferdigstekt!

    • Cecilie,

      Hei Benedicte! Så hyggelig å høre at kaken falt i smak! Alle stekeovner er forskjellige, og derfor har vi oppgitt circa-tid for steking av denne kaken. Det er viktig å følge med underveis, og justeres ut ifra sin egen ovn. Lykke til! 🙂

  • Marit

    Er det riktig at kaka skal falle en del sammen?

    • Cecilie,

      Hei Marit! Kaken skal ikke falle sammen så mye, men være ganske fast når den taes ut. Det skal være litt kakerøre igjen på pinnen når du sjekker stekingen, se det punktet i oppskriften. Lykke til! 🙂

  • Aryane

    Er kaken god om den står i kjøleskap over natten? Eller kan kakerøren eventuelt stå i kjøleskap over natten?

    • Cecilie,

      Hei Aryane! Ja, denne kaken kan du la stå i kjøleskapet over natten, men vent med å pynte med krem til den dagen du skal servere den. Lykke til! 🙂

  • Emilie

    175grader på
    Varmluft eller over og under varme?

    • Cecilie,

      Hei Emilie! Vi har brukt over- og undervarme i denne oppskriften. Lykke til! 🙂

  • 🙁

    Sto i ovnen 35 min, på pinnen så den bra ut, men hele kaken rant utover kjøkkenbenken når jeg skulle ta kaken ut av springformen.

    • Cecilie,

      Uff, det var leit å høre at kaken ikke ble vellykket. Det er ikke godt å si akkurat hva akkurat som gikk galt, men det kan være at den skulle stått litt lengre i ovnen. Fordi alle stekeovner varierer veldig, må steketiden justeres ut ifra det. Lykke til hvis du prøver igjen! 🙂

  • Terje B

    En av de bedre sjokoladekakene jeg har smakt. Enkel og rask å lage

    • Cecilie,

      Så koselig å høre at denne kaken er en vinner hos deg, Terje! Takk for tilbakemeldingen, og lykke til med bakingen! 🙂