Saftig sjokoladekake med fyldig sjokoladekrem
Dette er en ekstra saftig sjokoladekake som er toppet med en fyldig sjokoladekrem. Den ser kanskje imponerende ut, men er overraskende enkel å lage. En mektig og god kake som er rik på intens sjokoladesmak, og som egner seg godt til de spesielle anledningene.
Ingredienser
Sjokoladekake
Sjokoladekrem
Pynt
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
Sjokoladekake
1. Varm opp ovnen til 175 grader.
2. Bland sammen sukker, hvetemel, kakao, vaniljesukker, bakepulver og natron i en bolle.
3. Tilsett kefir og Flytende Melange og rør det godt sammen.
4. Visp inn ett og ett egg av gangen til du har en jevn og klumpfri røre.
5. Dekk bunnen av en springform på 24 centimeter med bakepapir og pensle sidene med Flytende Melange.
6. Hell røren over i formen og stek på midterste rille i ovnen i cirka 30 minutter. Steketiden kan variere fra ovn til ovn, så følg med. Kaken skal være nesten ferdigstekt i midten – med litt kakerøre som henger igjen på kakepinnen når man sjekker.
7. Avkjøl kaken i formen.
8. Ta kaken ut av formen og del kaken i to kakedeler.
Tips!
Tips til hvordan å dele kaken i to: Lag et snitt på 1 cm rundt kaken langs midten. Ta en dobbel sytråd eller en nøytral tanntråd og før den inn i snittet du har skjært. Dra tråden gjennom slik at du deler kaken jevnt med tråden. Du kan også servere kaken i en del om du heller ønsker det.
Sjokoladekrem
1. Pisk sammen fløte, kakaopulver, melis og melk i en kjøkkenmaskin til du har en glatt og luftig krem. Spe på med mer melk om sjokoladekremen er for tykk.
2. Fordel sjokoladeglasur over den ene kakebunnen og legg den andre kakebunnen på topp.
3. Fordel resten av sjokoladekremen over toppen og pynt med moreller, rips, bringebær, jordbær og sjokoladehjerter.
Kan den fryses?
Hei Kristin! Ja, det kan den, uten sjokoladekremen. Lykke til med bakingen, og beklager sent svar på denne henvendelsen 🙂
Supergod kake og lett og lage. Falt i smak hos alle her
Godt å høre at kaken falt i smak hos alle, Inger! Takk for tilbakemeldingen, og lykke til med bakingen 🙂
Sjokoladekremen er celdig god, men det holder med å lage halvparten av det som er oppgitt. Vi smurte godt på med et lag i midten og et på toppen, men likevel hadde vi halvparten av kremen til overs. Den blir veeeldig søt, så det blir litt kvalmende med altfor mye krem. Kanskje det er bedre å bytte ut de to skjeene med melk med kaffe?
Hei igjen Benedicte! Ja, denne oppskriften har rikelig med sjokoladekrem. Det er litt smak og behag hvor mye krem du ønsker, og det er ikke noe i veien for å lage halvparten av mengden neste gang. Det viktigste er at alle finner en mengde som passer for seg. Juster gjerne melk med kaffe hvis du ønsker det. Lykke til 🙂
30 minutter steketid er altfor lite. Vi endte opp med å steke den i 56 minutter før den var ferdig. Skal sies at den ble veldig god da den omsider var ferdigstekt!
Hei Benedicte! Så hyggelig å høre at kaken falt i smak! Alle stekeovner er forskjellige, og derfor har vi oppgitt circa-tid for steking av denne kaken. Det er viktig å følge med underveis, og justeres ut ifra sin egen ovn. Lykke til! 🙂
Er det riktig at kaka skal falle en del sammen?
Hei Marit! Kaken skal ikke falle sammen så mye, men være ganske fast når den taes ut. Det skal være litt kakerøre igjen på pinnen når du sjekker stekingen, se det punktet i oppskriften. Lykke til! 🙂
Er kaken god om den står i kjøleskap over natten? Eller kan kakerøren eventuelt stå i kjøleskap over natten?
Hei Aryane! Ja, denne kaken kan du la stå i kjøleskapet over natten, men vent med å pynte med krem til den dagen du skal servere den. Lykke til! 🙂
175grader på
Varmluft eller over og under varme?
Hei Emilie! Vi har brukt over- og undervarme i denne oppskriften. Lykke til! 🙂
Sto i ovnen 35 min, på pinnen så den bra ut, men hele kaken rant utover kjøkkenbenken når jeg skulle ta kaken ut av springformen.
Uff, det var leit å høre at kaken ikke ble vellykket. Det er ikke godt å si akkurat hva akkurat som gikk galt, men det kan være at den skulle stått litt lengre i ovnen. Fordi alle stekeovner varierer veldig, må steketiden justeres ut ifra det. Lykke til hvis du prøver igjen! 🙂
En av de bedre sjokoladekakene jeg har smakt. Enkel og rask å lage
Så koselig å høre at denne kaken er en vinner hos deg, Terje! Takk for tilbakemeldingen, og lykke til med bakingen! 🙂