Dette er en himmelsk langpannekake med en knasende god nøttebunn med daim, toppet med en fyldig eggekrem og sjokolade. Daimkake er en populær kake som er naturlig glutenfri, og egner seg like godt til konfirmasjonen som til skoleavslutningen.

Ingredienser

1 porsjon

Bunn

200 gram mandler
150 gram Daim
150 gram melis
100 gram sukker
6 stk eggehviter

Sjokoladekrem

300 gram kokesjokolade
3 dl kremfløte

Eggekrem

10 stk eggeplommer
2 dl kremfløte
200 gram sukker
2 ts vaniljesukker
200 gram Melange

Pynt

100 gram daimsjokolade

Produkter i oppskriften

Melange 500 gram
Melange
En unik sammensetning av planteoljer gjør at Melange i folie egner seg svært godt til all form fo… Les mer

Slik gjør du

Hva synes du om oppskriften?

Kommentarer

  • Gro

    Hei. Jeg lurer på hvorfor det skal være så mye sjokoladekrem, når ikke alt skal brukes?? Eller er det noe jeg gjør galt?

    • Cecilie,

      Hei Gro! Du skal bruke hele porsjonen med sjokoladekrem – som fordeles i et tynt lag over kaken. Lykke til! 🙂

  • Margarita

    Hei. Kaken ble god, men bunnen ble for tynn til langpanne, etter å ha tatt på alle lagene så ble bunnen helt bløt.. ikke mye knas der. Skjønner ikke helt da hva du mener med at den fint kan ligge i kjøleskapet til neste dag. Noe jeg gjorde feil?
    Mvh Margarita

    • Cecilie,

      Hei Margarita! Så leit å høre at kaken ikke ble vellykket. Brukte du liten langpanne, ikke større enn ca. 25×35 cm? Det er viktig for å få et vellykket resultat at formen ikke er for stor. Det stemmer at kaken fint kan ligge i kjøleskapet til neste dag. Lykke til hvis du prøver igjen! 🙂

      • Solveig Birkeland

        Takk for en inspirerende oppskrift! Jeg ville gjerne bake en stor kake som fylte hele langpanna mi på 35×42 cm (vanlig størrelse). Jeg doblet derfor porsjonen, og fylte neste hele langpanna, men fikk en del strev og tror ikke det ble helt riktig. Kan du tenke deg å lage en oppskrift som passer til de fleste langpanner?
        Hilsen Solveig

        • Cecilie,

          Hei Solveig! Det var leit å høre at baksten ikke ble vellykket! Langpanner finnes i flere ulike størrelser, og denne er beregnet til en langpanne på 25×35 cm. Noe justering blir det alltid hvis en ikke har nøyaktige mål, så det beste er å prøve seg litt frem. Hva var det som ikke ble helt riktig? Vi vil gjerne forsøke å hjelpe 🙂

  • Linn

    Barna elsker denne

    • Cecilie,

      Hei Linn! Så koselig å høre at kaken faller i smak hos barna dine! Takk for at du deler, og god bakelyst! 🙂

  • IE Sandberg

    Kan denne bunnen fryses?

    • Cecilie,

      Hei IE! Ja, denne bunnen kan du fryse, og hele kaken egner seg også godt til å fryse i sin helhet. Lykke til!

  • Else

    Hei

    Kan detta kaken lages dagen før?

    • Cecilie,

      Hei Else! Ja, denne kan du fint lage dagen før, og sette i kjøleskapet. Dekk til kaken med folie eller oppbevar den i en kaketine. Lykke til! 🙂

  • Jorunn

    Hei. Skal sjokoladekremen stå i vannbadet til den blir tykk el blir den tykkere når den blir kald🙊

    • Cecilie,

      Hei Jorunn! Sjokoladekremen skal bare stå i vannbadet til den er flytende, og så fjernes fra vannbadet. Den skal ikke bli tykk, men være flytende. Håper det var oppklarende. Lykke til! 🙂

      • Jorunn

        Kaka ble fantastisk god😊
        Kan anbefales på det varmeste😊

        • Cecilie,

          Så hyggelig å høre, Jorunn! Takk for at du deler, og lykke til med baksten! 🙂

  • Gunn

    Framgangsmåten på sjokoladekremen er jo helt tullete. Mye enklere å koke opp fløyten og heller den over hakka sjokolade i bollen og deretter røre den glatt og la den avkjøle seg. å stå over vannbad å varme/smelte sjokoladen og fløyten er jo tungvint.

    • Cecilie,

      Hei Gunn! Vi bruker vannbad for å ha god kontroll på temperaturen, slik at ikke sjokoladen skiller seg og blir kornete. Men det er ingenting i veien for å bruke din metode hvis du får et vellykket resultat på den måten. Takk for at du deler! 🙂

  • Tanja

    Hei. Skal man bruke varmluft ovn funksjon eller over / undervarme under steking?

    • Cecilie,

      Hei Tanja! Det skal være over/undervarme under steking av denne kaken. Lykke til!

  • Anita Strand.

    Kan denne kaka fryses?

    • Cecilie,

      Hei Anita! Ja, denne kan du legge rett i frysen i sin helhet. Lykke til!

  • Linn

    Om jeg halverer denne, er det passelig til en springform da? =)

    • sorsig

      Hei Linn, det avhenger av størrelsen på springformen, men tenker at halvering vil fungere fint her til en liten springform. Lykke til 🙂

  • Helen

    Skal sjokoladekremen «stivne» før eggekremen helles over??

    • sorsig

      Hei Helen, det er ikke nødvendig. Bare å anrette alt i en vending, og nyte 😋

  • Vilde

    Eggekremen ble for flytende, er det noen måte å redde den på?

    • sorsig

      Hei Vilde, lot du den stå lenge nok i kjøleskapet? Merk også at denne eggekremen skal være litt tynnere enn den som brukes i gjærbakst for eksempel. Håper det går bedre neste gang 🙂

  • Lilly

    Kan den fryses med krem og alt? Eller er det bare bunnen som burde fryses?

    • sorsig

      Hei Lilly, her er det bare å legge hele herligheten rett i frysa 🙂

  • Line

    kan denne fryses ?

    • sorsig

      Hei Line, denne kan fint fryses 🙂 Vennlig hilsen Signe Marie

  • Gabriele

    Har bakt mandelunn mange ganger før, men vrien med daim skal prøves ut🙏👍Kan tipse om at melis mengden alene er mer enn nok sukker i tillegg til daim.
    Takk for oppskriften!🙋‍♀️

    • Marthe

      Selv takk for tipset, Gabriele! 🙂

  • Guro

    Skal både sjokolade og fløte varmes over vannbad eller går det ann å koke opp fløte og Helle over sjokoladebiter? 😇

    • Marthe

      Hei Guro! Beklager sent svar på denne. Du kan fint varme opp (ikke koke opp) fløten og røre ut sjokoladen i den varme fløten i stedet for vannbad 🙂

  • Anita Strand.

    Kan denne kaka fryses?

    • Signe Marie

      Hei Anita, denne kan du trygt fryse 🙂

  • Eli Bergljot Lausund Graskopf

    Denne såg himmelsk gode ut ! Skal prøvast..

    • Signe Marie

      Hei Eli, så hyggelig at du vil prøve! Lykke til med baksten, håper den smaker 🙂

  • Hilde

    10 eggeplommer?? 😳

    • Signe Marie

      Hei Hilde, ja – det må til for å få den nydelige eggekremen i kaken 😋 Vennlig hilsen Signe Marie

      • Zenorita

        Skal kokeskjokoladen bare blandes med kremfløte eller skal fløten piskes først?

        • Signe Marie

          Hei, og takk for spørsmål 🙂 Ser at dette er noe mangelfullt beskrevet i oppskriften. Vi tar en nærmere titt på om vi skal justere litt. Man kan varme opp (ikke koke opp) fløten og røre ut sjokoladen i den varme fløten i stedet for vannbad. Lykke til!

          • Beate

            Stemmer det at sjokoladekremen skal være flytende? For det ble min

          • Gudrun

            Hei!
            Det som skulle bli sjokoladekrem ble heller en sjokoladesaus. Er det noe jeg kan gjøre med det? Skal den kanskje piskes til krem når den er avkjølt? Har satt kaken i kjøleskapet i håp om at sjokoladen stivner nok til å kunne bre over eggekremen.
            Fint om oppskriften blir justert om det trengs.
            Ellers tror jeg dette blir en veldig god kake.
            Hilsen Gudrun

          • Marthe

            Hei Gudrun! Sjokoladekremen vil tykne og bli fastere etterhvert som den avkjøles. Du kan sette den litt i kjøleskapet eller piske den luftig hvis du vil det. Vær forsiktig med å helle varm sjokoladekrem oppå eggekremen, da kan den skille seg.

  • Lena

    Hvordan gjøre denne laktosefri, da brukes flytende Melange? Ser herlig ut!

    • Tove

      Blå pakke melange er laktosefri.
      Og laktosefri fløte.