Har du bananer i fruktkurven som begynner å bli litt vel brune? Da passer det perfekt å bake banankake. De modne bananene gir ikke bare en nydelig smak, de sørger også for at kaken blir ekstra saftig og myk.

Kommentarer

  • Karin Sand

    Hei 😊. Veldig godt med hakkede valnøtter i 😊

    • Cecilie,

      Det høres kjempegodt ut, Karin! Takk for tipset, og god bakelyst! 🙂

  • Bjørg elen

    Det er utroligt godt med hakket Dronningsjokolade oppi😃

    • Cecilie,

      Det høres kjempegodt ut, Bjørg Elen! Takk for tipset 😊

  • Marit Jakobsen

    Hva med å bruke bakepapir i langpanna,slik jeg alltid gjør med langpannekaker.Og de fleste ellers også,mye lettere å få ut av panna

    • Cecilie,

      Takk for tipset, Marit! Det forenkler også oppvasken, så det å bruke bakepapir i langpannen er bare vinn/vinn 👏

  • Oddbjørg Nygård.

    Hei. Kan jeg bruke vanlig smeltet margarin? I tilfelle hvor mye i vekt.

    • Cecilie,

      Hei Oddbjørg!
      Du kan fint bruke smeltet Melange dersom du ikke har Flytende Melange. 2 dl tilsvarer 180 gram. Lykke til 😊

  • Elin

    2 spiseskjeer vaniljesukker og 1ss bakepulver stemmer det? Tykte det var mykje

    • Cecilie,

      Hei Elin! Denne oppskriften er til en langpanne og med over 500 gram hvetemel så trenger man både mye bakepulver og godt med vaniljesukker for å få god konsistens og smak. Men det er selvsagt ikke noe i veien for å eksperimentere med mindre mengder dersom du ønsker det 😊 Lykke til med bakingen!

  • Anne Birgitte

    Jeg bruker å lage glasur på mørk sjokolade og smør med finhakket chili. Det passer veldig godt sammen med den søte kaken

    • Cecilie,

      Så spennende med chili i glasuren, Anne Birgitte! Det høres ut som en veldig god kombinasjon. Bruker du chilipulver eller fersk chili da?

  • Hanne

    Jeg bor i utlandet, kan jeg bruke rapseolje istedenfor melange?

    • Cecilie,

      Hei Hanne! Så gøy at du vil prøve oppskriften vår 😊 Vi har ikke laget denne kaken med rapsolje men det burde går greit. Du kan eventuelt bruke olje og litt smeltet smør for å gå den ekstra smaken. Det beste er å prøve seg litt frem. Vi hører gjerne fra deg hvordan det går. Lykke til med bakingen 😊

    • Anne-Lene Wulff

      Jeg vet ikke om du kan bruke rapsolje, men solsikkeolje skulle gå bra.

      • Cecilie,

        Takk for innspill, Anne-Lene!

  • NicoSwag123

    sheeeesh! this cake bussin, no cap!

    • Cecilie,

      Så hyggelig å høre at kaken falt i smak 😋

  • Sara

    Kanskje min favorittkake – lager den til alle anledninger! Oppskriften kan fint halveres til en liten rund kakeform (da får jeg 1 liten kake og nok til en liten i en brødform). Også superfin å fryse og ta opp igjen til en annen anledning.

    Til halvert oppskrift har jeg mellom 3-4 bananer for at den smaker litt ekstra banan, så tips hvis du vil ha mer banansmak bare legg til 1-2 bananer mer – jeg synes ikke det blir for mye banan og kaken holder seg like godt.

    Skikkelig god!

    • Cecilie,

      Hei Sara! Så hyggelig å høre at du har funnet din favorittkake! Og takk for tips om mer banan, skal prøves en dag! God påske til deg! 🙂

  • Gro Nilsen

    Kan kaken fryses med glasur??

    • Cecilie,

      Hei Gro!
      Det er best å fryse kaken uten melisglasur. Glasuren vil sprekke og få en helt annen konsistens når den tiner, men smaken vil være like god.

  • Aa

    Hei. Er denne kaken for en hel langpanne ? Det står antall 1 person.

    • Cecilie,

      1 porsjon (ikke person) er til 1 langpanne på ca. 25×35 cm. Det burde være nok til 8-12 personer, litt avhengig av hvor store stykker man skjærer opp og hvor glad gjestene er i kake 😊

  • Tone

    I min ovn hadde nok 30 min vært lenge nok. Kaken blei dessverre tørr .

    • Cecilie,

      Så leit å høre at resultatet ikke ble som forventet. Ovner varierer veldig på temperatur og derfor kan steketiden være ulik fra ovn til ovn. Kanskje du kan følge med og sjekke med kakepinne når det nærmer seg slutten av steketiden neste gang?

    • Sara

      Jeg pleier alltid å sette den til 20-30 min og så sjekke med en spisepinne! Mye lettere å da legge på bare et par minutter og sjekke igjen 🙂 Da har min aldri blitt tørr og det funker uansett ovn. Bare et tips! 🙂

  • Ellen Andrea

    Hei. Er det mulig å lage denne kaken glutenfri og hva erstatter jeg evt melet med og hvor mye?

    • sorsig

      Hei, Ellen, her er det flere muligheter, men en vanlig lys glutenfri melblanding eller rent rismel skal fungere helt fint i denne oppskriften. God bakelyst 🙂

  • Sylvi

    Hvor mye vanlig Melange kan jeg bruke istedenfor flytende?

    • sorsig

      Hei Sylvi, 1 dl Flytende Melange utgjør 90 gram fast margarin, så da blir det i dette tilfellet 180 gram fast Melange i stedet 🙂

  • Kevin

    Går det ann å lage uten egg?

    • sorsig

      Hei Kevin, og takk for spørsmål! Erstatt gjerne eggene med 4 ts eggerstatningspulver eller maizena. For å sikre at de blir luftige nok, kan du godt være litt rausere med bakepulveret også. Håper det hjelper! Lykke til 🙂

  • Bananelsker

    Kaken var kjempe god anbefaler for alle som liker skikkelige saftige kaker

    • sorsig

      Hei! Så hyggelig tilbakemelding. Denne banankaken er helt klart en favoritt hos oss, også er det en fin måte å bruke opp bananer på 😊

  • Kaketina

    Brukte 300gram sukker og en ts kanel og sjokoladebiter i . Ble kjempegodt 😋

    • sorsig

      Hei Kaketina, og takk for tips til variasjon! Hørtes supergodt ut 😋