Denne saftige sjokoladekaken er laget helt uten melk, men er full av den gode sjokoladesmaken. Oppskriften gjør det enkelt å lage en smakfull, melkefri sjokoladekake i langpanne som både barn og voksne liker. Perfekt til barnebursdag, skoleavslutning eller familiefest!

Ingredienser

1 porsjon

Kake

5 dl siktet hvetemel
5 dl sukker
1 dl kakaopulver
1.5 ss vaniljesukker
2 ts bakepulver
0.5 ts salt
3 dl rismelk eller havremelk
1 ts hvitvinseddik
3 stk egg

Glasur

0.5 dl rismelk eller havremelk
4 ss kakaopulver
1 ss vaniljesukker
400 gram melis

Produkter i oppskriften

Melange melkefri og vegansk
Melange melkefri og vegansk
Dette er Melange-varianten for dem som ønsker et melkefritt og vegansk alternativ, som følger et … Les mer

Kommentarer

  • Hilde

    Skal det soya i kaken eller ikke?

    • Cecilie,

      Hei Hilde! Beklager sen oppdatering av denne oppskriften. Som du kanskje har sett i mitt svar til Grethe var det gamle produktnavnet «Melange uten melk, salt og soya» blitt hengende igjen i teksten, og skapte forvirring. Oppskriften er imidlertid nå oppdatert med det nye navnet på produktet: «Melange melkefri og vegansk». Håper ikke det førte til ulemper for deg. Lykke til med bakingen 🙂

  • Grethe

    Hei… i forklaring til oppskriften står det at skal være soya, både i kakedeigen og glasuren? Hvor mye finner jeg ikke?
    Kaka blir god uten også;-)

    • Cecilie,

      Hei Grethe! Takk for at du har et våkent øye! Vi får vår oppskriftsansvarlig til å se på den, og gir deg svar så fort som mulig 🙂

      • Cecilie,

        Hei igjen Grethe! Beklager sent svar på denne. Det gamle produktnavnet «Melange uten melk, salt og soya» var blitt hengende igjen i teksten, og skapte forvirring.
        Oppskriften er nå oppdatert med det nye navnet på produktet: «Melange melkefri og vegansk». Håper ikke det førte til ulemper for deg. Lykke til med bakingen 🙂

  • Solveig

    Heia – i punkt 3 står det at man skal tilsette ‘soya’ – men det er ikke nevnt i oppskriften – mangler den?

    • Cecilie,

      Hei Solveig! Takk for at du gjør oss oppmerksom på dette. Slik skal det ikke være. Vi skal få vår oppskriftsansvarlige til å sjekke, og gir deg svar så fort som mulig. 🙂

      • Cecilie,

        Hei igjen Solveig! Beklager sent svar. Som du kanskje har sett over i mitt svar til Grethe var det gamle produktnavnet «Melange uten melk, salt og soya» blitt hengende igjen i teksten, og skapte forvirring.
        Oppskriften er nå oppdatert med det nye navnet på produktet: «Melange melkefri og vegansk». Håper ikke det førte til ulemper for deg. Lykke til med bakingen 🙂

  • Suzanna

    Tar 30 min å steke i en vanlig stor langpanne fra stekeovnen.

    • Cecilie

      Hei igjen Suzanna! Takk for tipset, håper det smakte! Bruker du stor langpanne ble kaken ikke like høy, og trenger kortere steketid. Men vi anbefaler å benytte målene som oppgitt, og heller tilpasse med bakepapir slik som beskrevet under. Da vil kaken bli saftigere. 🙂

  • suzanna

    Hva med en stor langpanne?

    • Cecilie

      Hei Suzanna! Hvis du har en stor langpanne kan du enten bake dobbel porsjon for å fylle den, 🙂 eller bruker bakepapir og binders for å tilpasse den til oppskriften. Da måler du opp 30×22 cm først i langpannen og legger bakepapir i bunnen som dekker den størrelsen, og bretter bakepapiret så det blir solide kanter så røren ikke flyter ut. Lykke til! 🙂

  • Silje

    Kan man bruke noe annet som erstatning for hvitvinseddik? Eller sløyfe det?

    Kan noen annen type eddik brukes?

    • Anne Cathrine

      Hei Silje! Du kan bruke vanlig klar eddik (7%), riseddik, bringebæreddik eller lignende. Det brukes for å få riktig konsistens, ikke smak. Kaken vil ikke smake eddik når den er ferdig stekt. Du kan også sløyfe det dersom du ikke har noen av delene. Lykke til med kakebakingen 😊

  • Anne

    Hei!
    Vil denne kunne passe til å bruke som muffinsoppskrift? Den virker jo helt super for roomien som er sensitiv for melk, men har ikke små langpanner.

    • Anne Cathrine

      Så hyggelig at du vil bake til «roomien» din 🤩

      Du kan fint bruke denne oppskriften som utgangspunkt for muffins/cupcakes. Det har vi ikke prøvd selv så aner ikke hvor mange småkaker du vil få. Fyll opp formene 2/3 med røre og stek i 12-15 minutter på samme temperatur. Lykke til med bakingen 😊

  • Lillian

    Egner kaken seg til frysing?

    • Anne Cathrine

      Hei Lillian! Kaken kan helt fint fryses. Siden den har glasur på, så kan det være litt grisete å pakke den inn. Et lite tips er å fryse den først uten å dekke den til, og legg plast rundt etter at den er frossen. Husk da også å pakke den ut med en gang du tar den ut av fryseren for å unngå at glasuren fester seg for mye til plasten. 😊

  • Cathrine

    Kan jeg bruke en rund 24 springform i stedenfor eller blir det for mye deig?

    • Anne Cathrine

      Hei Cathrine! Det burde gå fint, selv om kanskje en 26 cm springform hadde vært enda bedre. For å få kantene så høye som mulig kan du lage en slags krans av bakepapir som stikker over kanten på springformen. Gni sidene med litt Melange eller olje og dekk med bakepapir som går noen cm over kanten. Dette gjør også at kaken blir lettere å få ut av kakeformen når den er ferdig stekt. Lykke til 😊

  • Jorun

    Veldig god kake, populær hos barna. Jeg har laget den ett par ganger med glutenfritt mel slik at alle kan spise den🤗

    • Anne Cathrine

      Så gøy å høre at du har brukt oppskriften flere ganger, Jorun! Det er også fint å vite at den også fungerer godt med glutenfritt mel. Takk for tilbakemeldingen 😊