Denne saftige sjokoladekaken er laget helt uten melk, men er full av den gode sjokoladesmaken. Oppskriften gjør det enkelt å lage en smakfull, melkefri sjokoladekake i langpanne som både barn og voksne liker. Perfekt til barnebursdag, skoleavslutning eller familiefest!

Ingredienser

1 porsjon

Kake

5 dl siktet hvetemel
5 dl sukker
1 dl kakaopulver
1.5 ss vaniljesukker
2 ts bakepulver
0.5 ts salt
3 dl rismelk eller havremelk
1 ts hvitvinseddik
3 stk egg

Glasur

0.5 dl rismelk eller havremelk
4 ss kakaopulver
1 ss vaniljesukker
400 gram melis

Produkter i oppskriften

Melkefri Melange
Melange uten melk, salt og soya
Dette er Melange-varianten for dem som har allergi eller intoleranse for melk, laktose og soya. P… Les mer

Kommentarer

  • Suzanna

    Tar 30 min å steke i en vanlig stor langpanne fra stekeovnen.

    • cecilie,

      Hei igjen Suzanna! Takk for tipset, håper det smakte! Bruker du stor langpanne ble kaken ikke like høy, og trenger kortere steketid. Men vi anbefaler å benytte målene som oppgitt, og heller tilpasse med bakepapir slik som beskrevet under. Da vil kaken bli saftigere. 🙂

  • suzanna

    Hva med en stor langpanne?

    • cecilie,

      Hei Suzanna! Hvis du har en stor langpanne kan du enten bake dobbel porsjon for å fylle den, 🙂 eller bruker bakepapir og binders for å tilpasse den til oppskriften. Da måler du opp 30×22 cm først i langpannen og legger bakepapir i bunnen som dekker den størrelsen, og bretter bakepapiret så det blir solide kanter så røren ikke flyter ut. Lykke til! 🙂

  • Silje

    Kan man bruke noe annet som erstatning for hvitvinseddik? Eller sløyfe det?

    Kan noen annen type eddik brukes?

    • cecilie,

      Hei Silje! Du kan bruke vanlig klar eddik (7%), riseddik, bringebæreddik eller lignende. Det brukes for å få riktig konsistens, ikke smak. Kaken vil ikke smake eddik når den er ferdig stekt. Du kan også sløyfe det dersom du ikke har noen av delene. Lykke til med kakebakingen 😊

  • Anne

    Hei!
    Vil denne kunne passe til å bruke som muffinsoppskrift? Den virker jo helt super for roomien som er sensitiv for melk, men har ikke små langpanner.

    • cecilie,

      Så hyggelig at du vil bake til «roomien» din 🤩

      Du kan fint bruke denne oppskriften som utgangspunkt for muffins/cupcakes. Det har vi ikke prøvd selv så aner ikke hvor mange småkaker du vil få. Fyll opp formene 2/3 med røre og stek i 12-15 minutter på samme temperatur. Lykke til med bakingen 😊

  • Lillian

    Egner kaken seg til frysing?

    • cecilie,

      Hei Lillian! Kaken kan helt fint fryses. Siden den har glasur på, så kan det være litt grisete å pakke den inn. Et lite tips er å fryse den først uten å dekke den til, og legg plast rundt etter at den er frossen. Husk da også å pakke den ut med en gang du tar den ut av fryseren for å unngå at glasuren fester seg for mye til plasten. 😊

  • Cathrine

    Kan jeg bruke en rund 24 springform i stedenfor eller blir det for mye deig?

    • cecilie,

      Hei Cathrine! Det burde gå fint, selv om kanskje en 26 cm springform hadde vært enda bedre. For å få kantene så høye som mulig kan du lage en slags krans av bakepapir som stikker over kanten på springformen. Gni sidene med litt Melange eller olje og dekk med bakepapir som går noen cm over kanten. Dette gjør også at kaken blir lettere å få ut av kakeformen når den er ferdig stekt. Lykke til 😊

  • Jorun

    Veldig god kake, populær hos barna. Jeg har laget den ett par ganger med glutenfritt mel slik at alle kan spise den🤗

    • cecilie,

      Så gøy å høre at du har brukt oppskriften flere ganger, Jorun! Det er også fint å vite at den også fungerer godt med glutenfritt mel. Takk for tilbakemeldingen 😊