Kladdkake
Denne sjokoladekaken er en svensk klassiker og kalles i vårt naboland for «kladdkaka». Kaken er så populær at den til og med har sin egen dag i Sverige, nemlig «Kladdkakans dag», som feires 7. november hvert år. Kaken er veldig enkel å lage, og har en deilig seig og myk konsistens. En intens smaksbombe av en sjokoladekake som passer godt sammen med både is, bær og krem.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Varm opp ovnen til 175 grader.
2. Ha Flytende Melange i en bolle og rør inn sukker, kakao, og vaniljesukker.
3. Tilsett ett og ett egg av gangen, og rør det lett sammen.
4. Tilsett hvetemel og salt, og rør det lett sammen.
5. Pensle en springform på 24 centimeter med Flytende Melange, og stek kaken på midterste rille i 15-18 minutter.
6. Avkjøl kaken i formen.
7. Dryss over med melis og pynt med bjørnebær.
8. Server kaken gjerne med krem eller vaniljeis.
Kan man ha sjokoladeplate på toppen for at det skal være en glasur
Hei! Det har vi ikke prøvd selv, men det er ikke noe i veien for å bruke en glasur på denne hvis du ønsker det. Men vær oppmerksom på at kaken er mektig og har kraftig sjokoladesmak, og at det ikke er nødvendig med glasur på denne. Lykke til med bakingen 🙂
Veldig god kake, og så enkel å lage!
Takk, Oliver, det var hyggelig å høre at du likte kaken og oppskriften! Lykke til med bakingen 😊
Absolutt den beste kladde kake oppskriften jeg har prøvd!😃
Jeg fikk ca 16 små muffins og de var nydelige varme med krokan is ved siden av… Perfekt smaks balanse!😉
Hei Kåre! Så hyggelig å høre at du synes dette er den beste oppskriften på kladdkake. Det høres nydelig ut med is til. Takk skal du ha, og lykke til med bakingen! 🙂
Hvor mange kake biter får man
Hei Charlotte! Denne kaken gir ca. 16 biter, lykke til! 🙂
Hei jeg synes den ser veldig god ut men når fu sier kakao er det kakao pulver og når det står at det er til en person er det et helt bret da??❤️
Hei Julia! Ja, det er kakaopulver som brukes i oppskriften. 1 porsjon tilsvarer en kake i 24 cm rund form, slik som du ser på bildet. Håper det var oppklarende. Lykke til med bakingen 🙂
Hvor lenge holder denne kaken seg?
Hei Julie! Godt innpakket kake holder seg i 5-6 dager i kjøleskapet, men la den stå i romtemperatur før servering. Den kan også fryses. Lykke til!
Den var skikkelig god med seig konsistens minner meg om brownie men hvor stor kake form???
Hei Tille! Så hyggelig å høre at kaken falt i smak! I punkt nummer 5 i oppskriften står størrelsen på kakeformen oppgitt, vi har brukt en 24 cm stor springform til denne. Lykke til! 🙂
Den var den beste kaker
Godt å høre at kaken falt i smak, Marcus! Takk for tilbakemeldingen! 🙂
Kjempegod
Takk for hyggelig tilbakemelding, Magnus! God bakelyst! 🙂
Hvor lenge må kaken avkjøles?
Hei Dennis!
Har dessverre ikke noe nøyaktig antall minutter kaken bør avkjøles, men siden den gjerne kan være litt understekt vil kladdkaken være best om den får stå til den har «satt» seg litt. Så 1-2 timer, kanskje – hvis man klarer å vente så lenge, da 😅 Lykke til med kakebakingen 😊
Går det å bruke smelta smør?
Ja, det går fint an å bruke smeltet smør i denne kaken. Lykke til med bakingen! 🙂
Den var så god
Hei, så hyggelig å høre at den falt i smak! Takk for tilbakemelding 🙂
Kan du lage til meg
Nei