Saftige horn
Det er overraskende enkelt å lage saftige og myke horn. Hornene kan lages både med og uten fyll, og vil være en gledelig overraskelse både på koldtbordet, i matpakken, til frokost, lunsj og kvelds. Oppskriften gir cirka 8 horn.
Ingredienser
Slik gjør du
Deig
1. Bland sammen hvetemel, tørrgjær, sukker og salt i en bolle til kjøkkenmaskinen. Varm opp melken til ca. 37 grader. Tilsett melk og egg, og elt deigen med eltekrok i 10 minutter.
2. Ha i kald Melange i terninger og elt videre i 10 minutter til.
3. Dekk til bollen med plast og la deigen heve på et lunt sted i 1 time.
Utbaking
1. Dryss litt hvetemel over kjøkkenbenken og kjevle ut deigen til en sirkel.
2. Del opp deigen som en pizza i 8 stykker med en pizzaskjærer eller skarp kniv. Rull hvert stykke fra ytterkanten og innover mot midten.
3. Legg hornet på et bakepapir med den tynne enden så vidt under hornet slik at det ikke hever seg og stikker opp under steking.
4. Dekk til med et kjøkkenhåndkle og la hornene heve i 30 minutter.
5. Varm opp ovnen til 200 grader.
6. Pensle hornene med et vispet egg og dryss over valmuefrø.
7. Stek hornene på midterste rille i 10 til 12 minutter, avhengig av ovnen din. Hornene skal være gylne på toppen når de er ferdige.
Tips!
Hornene kan gjerne fylles med noe godt som ost, skinke, salami, chorizopølse med mer.
Nydelig borte på 123 😂🥰
Ja, disse hornene forsvinner fort, det er vi enige i, Hege Anita! Takk for tilbakemeldingen, og god sommer videre til deg, med god bakelyst! 🙂
Supergode og flotte både til frokost og kveldsmat. Lager alltid dobbel porsjon. Supert å ha i fryseren….
Så godt å høre at horn og oppskrift faller i smak, Anita! Enig at frysen er god å ha når en ønsker ferskt bakverk i en fei. Takk for tilbakemeldingen, og lykke til med bakingen i sommer! 🙂
Veldig god oppskrift og supergode horn! De forsvinner fort!🤣👏
Så hyggelig å høre at oppskriften og hornene faller i smak, Ruth! Takk skal du ha, og lykke til med bakingen 🙂
Fin og enkel oppskrift 👍🏼
Jeg baker ikke mye, men ble skikkelig bra!😁
Så hyggelig å høre, Hanna! Takk skal du ha, og håper det smakte. Lykke til med bakingen 🙂
Anbefales. Bakt mange ganger. Jeg tar alltid dobbel oppskrift, men ikke fullt dobbelt av gjær. Sparer en del av melet…
Deler deigen i 3 og får 24 passende horn.. (Lov å spise flere)
Enkel å kjevle og arbeide med.
Så hyggelig at oppskriften faller i smak, og at du anbefaler den til andre, Kari Berit! Det ble vi veldig glade for å høre. Takk skal du ha, og lykke til med bakingen 🙂
Takk for oppskrift 👏😀 så enkle kjempefin deig å jobbe med ,luftige og flotte horn 🥰 smakte himmelsk ♥️ og kan anbefales
Så hyggelig at du er fornøyd med oppskriften og vil anbefale den videre, Marion! Det setter vi stor pris på å høre. Kos deg med hornene, og lykke til med bakingen! 🙂
Er det over og under varme ovnen skal stå på?😀
Hei Anne Sofie! I våre oppskrifter kan du alltid ta utgangspunkt i over- og undervarme hvis ikke annet er oppgitt. Lykke til med bakingen! 🙂
Julefrokosten er i ovnen, disse er så supergode og enkle å få til!
God å høre at disse er enkle og supergode, Lene! Tusen takk for tilbakemeldingen, og lykke til med frokosten! 🙂
Har bakt dem flere ganger.Supergode. Nu står det dobbel porsjon til heving. God Jul! 🎄😋
Hei Gerd! Takk for hyggelig tilbakemelding. Så flott å høre at hornene faller i smak hos deg. Enig at disse er vinnere. God jul, og lykke til med baksten! 🙂
Hornene tok veldig lang tid men var utrolig gode👌🤤✨
Baking tar litt tid, men det er ofte verdt det, synes vi! Takk for hyggelig tilbakemelding, Frank, og god bakelyst til deg! 😊
Oppskrift kjempe bra.
Idag dobbel jeg porsjon. Det blir ikke så god som en porsjon 😥 deigen var ikke smidig. Og ble litt kompakt. Er det noe jeg skal redusere eller sette mer når man dobler?
Hei Thi! Så leit å høre at baksten ikke ble helt vellykket med dobbel porsjon. I utgangspunktet skulle det ikke være noe forskjell når du dobler denne, men melets evne til å tiltrekke seg fuktighet varierer alltid. Derfor er det et tips å ikke tilsette alt melet inn i deigen, men se an, og justere melmengden så du får en smidig deig. Er den blitt for kompakt kan du forsøke å justere med mer væske. Håper det var til litt hjelp. Lykke til! 🙂
Super gode horn😊👍
Så koselig at hornene falt i smak, Sissel! Takk for tilbakemelding, og god bakst til deg 🙂
Hvis du er glad i knivene dine så ikke bruk de til å skjære deig med. Det gjør skarpe kniver sløve. Hvis du ikke har et pizzahjul så gå heller til innkjøp av en deigskrape. Det er grunn til at bakere bruker det i stede for kniver.
Nydelig oppskrift ellers, gleder meg til å smake.
Takk for tipset, Kristine! Håper det smakte! 🙂
Hærlig oppskrift 😀
Hei Evy Kristin! Så hyggelig å høre at du liker oppskriften. Lykke til med bakingen! 😊
Må man ha i egg? 😅
Hei Johanne! Det har vi ikke prøvd selv, men det skulle ikke være noe i veien for å droppe egget. Men vær oppmerksom på at egg bidrar med både smak og konsistens til hornene, så resultatet vil ikke bli helt likt. Lykke til! 🙂
hvor mange horn får en ut av 1 porsjon?
Hei Niccoo! Oppskriften gir cirka 8 horn. Lykke til! 🙂
Jeg er bare et barn og det burde ha stått at melken skulle ha vært varm.
Hei Andrea! Det har du helt rett i! Takk for at du oppdaget feilen, den skal vi få rettet så raskt som mulig. Håper det ikke skapte for store ulemper for deg, og at du vil prøve oppskriften igjen! 🙂