Glutenfri eple-cobbler
Eple cobbler er et kjent bakverk i både Storbritannia, Australia og USA, og er en herlig blanding av eplekake, eplepai og smuldrepai. Cobbler smaker himmelsk, er superenkelt å lage, og ofte har man ingrediensene allerede på plass i kjøkkenskapet. I tillegg er det lite som slår eple- og kanelduften som sprer seg i hjemmet når man baker en cobbler. Denne varianten er laget med glutenfritt mel, men kan lett erstattes med vanlig hvetemel om man ønsker det.
Ingredienser
Slik gjør du
1. Sett ovnen på 175 grader.
2. Smelt Melange.
3. Skrell eplene og kutt de i små skiver.
4. Dander skivene i en kakeform. I oppskriften er det brukt en 28 cm paiform, men man kan også bruke ildfastform, springform eller brødform.
5. Bland sammen mel, sukker, kanel, vaniljesukker og bakepulver i en bolle, og tilsett to egg. Rør blandingen sammen med en gaffel til du har en smidig og bløt deig.
6. Fordel deigen over epleskivene ved hjelp av en spiseskje. Ha til slutt over den smeltede margarinen.
7. Stek midt i ovnen på 175 grader i cirka 30 minutter.
8. Serveres lun, og gjerne med vaniljeis.
Tips!
Hvis toppen begynner å bli gylden eller brent veldig tidlig, så kan du legge et ark med aluminiumsfolie over eller rundt kantene. Dette vil forhindre at toppen blir brent.
Hei! Jeg har lyst til å lage denne glutenfrie kaka, og også gjøre den melkefri med melangen som er uten melk. Jeg har grønne epler plukket i går som kjennes faste og fine ut. Vil det bli bra, eller MÅ de være rød? Og så – om det blir fint – har jeg spørsmål til serveringen. Kan den alternativt til is serveres med karamellsaus i stedet? 🙂 På forhånd takk for svar! 🙂
Hei Helene! Så hyggelig å høre at oppskriften frister. Det fungerer fint med grønne epler i denne, og karamellsaus som tilbehør høres nydelig ut! Lykke til! 🙂
Ble alt for bløt. Vet ikke hva jeg gjorde feil jeg.
Hei Annette! Det var leit å høre at baksten ikke ble helt vellykket. Det er viktig å velge faste epler i denne oppskriften fordi epler har ulik grad av væske i seg, og cobbleren kan bli for bløt. En mulighet for å unngå dette kan være å la epleskivene stå med litt av sukkeret i romtemperatur i en bolle i en time før de brukes, slik at noe av saften kommer ut. Noen tilsetter også litt maisena. Lykke til hvis du prøver igjen! 🙂
Andre Cobbler oppskrifter så blandes gjerne smøret inn i deigen og det brukes ikke egg, mente det var sånn med denne oppskriften også. Endret den?