Sjokoladekake med krem og bær
Enkel
50 min
Dette er festkaken som er enkel å lage samtidig som den ser avansert ut. Trikset er å ikke spare på kremen og bærene.
Ingredienser
6 porsjon
Kake
6 stk egg
600 gram sukker
600 gram hvetemel
2 ss bakepulver
2 ss vaniljesukker
4 ss bakekakao
4.5 dl melk
450 gram Flytende Melange
Pynt
0.25 l kremfløte
2 ts sukker
Valgfrie bær til pynt
Frisk mynte eller sitronemelisse til pynt
Produkter i oppskriften
Flytende Melange
Her får du Melanges gode stekeegenskaper og oljens flytende konsistens i en praktisk flaske som g… Les mer
Slik gjør du
Kake
1. Pisk sammen egg og sukker til eggedosis.
2. Sikt sammen hvetemel, bakepulver, vaniljesukker og bakekakao.
3. Bland tørrblandingen vekselvis med melk og flytende Melange i eggedosisen. Ikke rør deigen for lenge, da kan kaken lett bli for kompakt.
4. Hell deigen i 2 former á 20 cm – hvis du vil lage den som en festkake med krem i midten. Ønsker du heller å lage en langpanne og servere krem og bær ved siden av kan man også det.
5. Kaken stekes på nederste rille ved 200 °C i 30-40 minutter.
6. Avkjøl kaken på en rist.
Kommentarer