
Sjokoladekake med krem og bær
Enkel
50 min
Dette er festkaken som er enkel å lage samtidig som den ser avansert ut. Trikset er å ikke spare på kremen og bærene.
Ingredienser
6 porsjon
Kake
6 stk egg
600 gram sukker
600 gram hvetemel
2 ss bakepulver
2 ss vaniljesukker
4 ss bakekakao
4.5 dl melk
450 gram Flytende Melange
Pynt
0.25 l kremfløte
2 ts sukker
Valgfrie bær til pynt
Frisk mynte eller sitronemelisse til pynt
Produkter i oppskriften
Flytende Melange
Her får du Melanges gode stekeegenskaper og oljens flytende konsistens i en praktisk flaske som g… Les mer
Slik gjør du
Kake
1
Pisk sammen egg og sukker til eggedosis.
2
Sikt sammen hvetemel, bakepulver, vaniljesukker og bakekakao.
3
Bland tørrblandingen vekselvis med melk og flytende Melange i eggedosisen. Ikke rør deigen for lenge, da kan kaken lett bli for kompakt.
4
Hell deigen i 2 former á 20 cm – hvis du vil lage den som en festkake med krem i midten. Ønsker du heller å lage en langpanne og servere krem og bær ved siden av kan man også det.
5
Kaken stekes på nederste rille ved 200 °C i 30-40 minutter.
6
Avkjøl kaken på en rist.
Kommentarer