Enkel langpannekake med frisk sitronglasur
Denne langpannekaken har en syrlig og saftig bunn med lett smak av sitron. Den hvite kremostglasuren er en favoritt hos mange, og gjør kaken lett å pynte slik at den passer til alt fra barnebursdag til 17. mai og sommerfest. I denne oppskriften har vi brukt en langpanneform på 25×35 cm.
Ingredienser
Kakebunn
Kremostglasur
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
Kakebunn
1. Sett ovnen på 180 grader over og undervarme
2. Kle en langpanne på cirka 25×35 centimeter med bakepapir. Smører du litt Flytende Melange i formen først vil papiret ligge stødigere.
3. Riv sitronskall på den fine delen av rivjernet og masser det inn sammen med sukkeret før du lager eggedosis. Dette gir mer sitronsmak.
Tips!
Vil du ha en enkel kake uten sitonsmak kan du sløyfe sitronskall og sitronsaft.
4. Pisk sukker og egg sammen i cirka 5 minutter til du har en tykk og luftig eggedosis.
5. Tilsett Flytende Melange og sitronsaft, og pisk godt sammen.
6. Sikt sammen hvetemel, bakepulver, natron, vaniljesukker i en egen bolle.
7. Rør inn melblandingen i eggedosisen – litt og litt.
8. Mål opp kefir i et desilitermål. Rist godt før du heller, slik at du får jevn tykkelse på kefiren.
9. Hell kefiren i røren og bland godt.
10. Hell kakerøren over i langpannen og stek på rist midt i ovnen i 35-40 minutter. Sjekk med en kakepinne når steketiden nærmer meg slutten. Sitter det røre igjen på pinnen må kaken steke litt til.
11. La vaniljekaken avkjøles helt før den pyntes med smørkrem.
Kommentarer