Er du på jakt etter en ny langpannefavoritt? Da bør du prøve denne danske klassikeren. Drømmekake er superenkelt å lage og smaker himmelsk godt, med myk og saftig vaniljebunn og karamellisert kokos på toppen. En porsjon er nok til en langpanne på cirka 25 x 35 centimeter.

Ingredienser

1 porsjon

Kake

50 gram Melange
2 dl melk
0.5 stk vaniljestang
250 gram sukker
4 stk egg
250 gram siktet hvetemel
2 ts bakepulver

Topping

125 gram Melange
0.5 dl melk
250 gram brunt sukker
125 gram kokosmasse

Produkter i oppskriften

Melange 500 gram
Melange
En unik sammensetning av planteoljer gjør at Melange i folie egner seg svært godt til all form fo… Les mer
Flytende Melange Original
Flytende Melange
Her får du Melanges gode stekeegenskaper og oljens flytende konsistens i en praktisk flaske som g… Les mer

Kommentarer

  • Åse May

    Noen som har laget denne med glutenfritt mel?

    • Janne

      Litt seint kanskje, men nå har jeg laget denne kaka med glutenfritt mel (Toro lys melblanding pose). Det gikk helt fint. Farlig god kake!

      • sorsig

        Hei Janne, takk for veldig hyggelig tilbakemelding og deling av erfaring. Nyttig for andre med glutenintolleranse 🙂

  • Karoline

    Kan denne fryses, eller hvor lenge holder den seg i kjøleskapet

    • sorsig

      Hei Karoline, denne kan fint fryses, men holder seg helt sikkert godt i kjøleskapet i 4-5 dager 🙂 Ha en fin dag videre!

  • Inger Lintz

    Kan jeg bytte ut vaniljestangen med vanilje paste eller vaniljesukker?

    • Eli

      Det kan du🌹

      • Gyda

        Kan denne fryses, eller hvor lenge holder den seg i kjøleskapet

      • Nina

        Hvor mye vaniljesukker tilsvarer en halv vaniljestang da? 1 teskje?

        • sorsig

          Hei Nina, det stemmer. Ca 1 ts 🙂 Lykke til med baksten!

    • sorsig

      Hei Inger, du kan gjerne bytte ut vaniljestangen, men smaken blir ikke helt den samme. En halv vaniljestang tilsvarer cirka 1 ts vaniljesukker 🙂