1. Følg anvisningene på pakken

Dette er kanskje et opplagt tips, men det er viktig å følge anvisningene som er oppgitt på pakken for å sikre en saftig kake. Dette gjelder både med hensyn til hvilken temperatur kaken skal stekes på og hvor lenge den skal stekes med tanke på hvilken form kaken er i, for eksempel langpanne eller springform. Steker du kaken for lenge begynner nemlig væsken i kaken å fordampe, og da kan du ende opp med en tørr kake.

 

2. Bruk kefir eller rømme i stedet for vann

Når du blander ut kakemiks-posen med kefir eller rømme i stedet for vann, får du et ekstra saftig resultat på kaken, og en kake som bevarer fuktigheten bedre. Dette er spesielt praktisk om du baker dagen i forveien. Kefir eller rømme i baksten gir også en litt fyldigere og mer kremet smak på baksten.

 

3. Tilsett en eggeplomme

Tilsett en eggeplomme sammen med de andre våte ingrediensene, for å få en ekstra saftig kake. Eggeplomme inneholder lecitin som er en emulgator som holder vann og fett sammen. En ekstra eggeplomme i røren vil derfor sørge for at baksten holder bedre på fuktigheten og resultatet er en enda saftigere kake.

 

4. Bruk Flytende Melange

Flytende Melange er laget av 78 prosent rapsolje og har gode bakeegenskaper som sørger for at baksten blir ekstra saftig. I tillegg sparer du både oppvask og tid siden du slipper å smelte smøret – det er bare å helle den rett i røra.

 

5. Tilsett 2 ss majones

Tilsett 2 ss majones sammen med de andre våte ingrediensene som skal blandes med posekakemiksen, for å få en ekstra saftig kake. Majones inneholder både eggeplomme og olje som begge bidrar til å holde på fuktigheten i kaken sånn at den blir enda saftigere. I tillegg inneholder majones litt sitronsyre som gir en mer balansert smak på kaken og litt rikere sjokoladesmak.

 

6. Følg med underveis og bruk en bakepinne

Stekeovner har forskjellig temperatur og dette fører til at steketiden på baksten kan variere fra ovn til ovn. Det er derfor lurt å følge med underveis og bruke en bakepinne for å sjekke om kaken eller muffinsene er ferdigstekt – da unngår du å steke baksten for lenge. Om baksten begynner å bli brent på toppen før den er ferdigstekt, kan du dekke til formen med litt aluminiumsfolie og steke den videre.

7. Fyll kaken med glasur

Dette er et enkelt triks som gir en veldig saftig og smakfull kake, og egner seg særdeles godt på sjokoladekake i langpanne. Bruk en gaffel og stikk hull over hele kaken mens den fortsatt er varm. Lag en flytende sjokoladeglasur og fordel denne over hele kaken slik at glasuren trekker ned i hullene. Deretter topper du kaken med vanlig glasur.

 

Oppskrift på flytende glasur:

  • 3 dl melis
  • 0.5 dl Flytende Melange
  • 6 ss melk eller vann
  • 2 ss kakao

Rør sammen melis, Flytende Melange, melk og kakao med en gaffel eller skje til du har en jevn og flytende glasur.