Enkel bakst og kaker

Bursdag, skoleavslutning, barnehagefest, dugnad, familieselskap - bakeanledningene er mange og hyppige! Heldigvis trenger det ikke være vanskelig å bake hvis man velger riktig bakverk og fremgangmåte. Her finner du enkle oppskrifter og gode baketips som gjør det litt enklere å lykkes med baksten.

Gulrotrullekake

I denne kaken har vi tatt to favorittkaker, gulrotkake og rullekake, og samlet de i en himmelsk gulrotrullekake med en syrlig ostekrem.

Marmorkake

Marmorkake er en klassisk og velkjent kake som har en fantastisk smakskombinasjon av sjokolade og vanilje. Navnet har den fått fra det marmorerte mønsteret som dannes når man blander den lyse og den mørke røren.

Skolebrød

Skolebrød er en klassisk gjærbakst det er helt umulig å motstå. Luftige og saftige boller, fylt med fyldig vaniljekrem og toppet med søt glasur og kokos.

Vaniljesnurrer med bringebær

Det er lite som slår nybakte snurrer med deilig fyll. Det vanligste er å fylle kanel og sukker i svingene, men i denne oppskriften har vi brukt vaniljekrem og bringebær.

Søte hveteboller

Hva er vel deiligere enn at huset fylles med duften av nystekte boller? Denne oppskriften gir cirka 20 søte og luftige hveteboller.

Glutenfri eple-cobbler

Eple cobbler er en herlig blanding av eplekake, eplepai og smuldrepai. Cobbler smaker himmelsk, er superenkelt å lage, og ofte har man ingrediensene allerede på plass i kjøkkenskapet.

Banankake

Har du bananer i fruktkurven som begynner å bli litt vel brune? Da passer det perfekt å bake banankake - og denne kan lages på under 1 time!

Sjokoladekake med sjokoladekrem

Sjokoladekake i langpanne er en enkel, men supergod klassiker som er rask å røre sammen. Denne varianten er så saftig at den vil umiddelbart bli en favoritt til både store og små anledninger.

Eplekake

Dette er klassikeren vi alltid kommer tilbake til. Få ting slår et stykke varm, kanelduftende eplekake servert med en kule vaniljeis.

Tips som gjør det enklere å lykkes med baksten

Mel i målebeger. Foto.

Slik baker du uten kjøkkenvekt

I motsetning til annen matlaging, hvor man som regel kan smake seg frem til et perfekt sluttresultat, bør oppskriftene på baking følges så nøye som mulig. Dette kan bli en utfordring dersom du ikke har kjøkkenvekt. Her får du tipsene som hjelper deg i mål og en praktisk tabell med omregning for de vanligste råvarene ved baking.

Les mer her
Kakerøre i bolle. Foto.

Bakerens beste baketips til luftige og saftige kaker

Kaker som faller ned i midten, som sitter fast i formen eller som ikke blir luftige. Det er mange utfordringer som dukker opp underveis når man vil å lykkes med kakebakingen. Her finner du gode baketips som gjør det enklere å lykkes.

Les baketipsene her
luftig gjærbakst

Slik lykkes du med gjærbaksten

Vil du lykkes med gjærbakst er det to ting du må ha kontroll på, nemlig temperatur og tid. Baker i Mills, Geir Brekke, gir deg triksene som sørger for vellykket gjærbakst.

Les tipsene her