Høstbakst

Høsten har kommet for å bli, og ute fylles gatene med blader i et spenn av farger. Sesongens lunefulle vær byr også på mange gode anledninger til å ta fatt på bakingen. Her finner du oppskriften på 10 bakverk som er perfekt til å kose seg med inne.

Glutenfri eple-cobbler

Cobbler er en herlig blanding av eplekake, eplepai og smuldrepai. Den smaker himmelsk, er superenkel å lage, og ofte har man ingrediensene allerede på plass i kjøkkenskapet. Denne varianten er laget med glutenfritt mel, men kan lett erstattes med vanlig hvetemel om man ønsker det.

Kanelbollekake med eplefyll

Både kanelboller og eplekake hører høsten til. Slå de to herlige bakverkene sammen og lag en smakfull kanelbolleeplekake. Luftige kanelboller med nydelig eplefyll er en kombinasjon de fleste vil elske.

Klippekrans med kanel- og eplefyll

Det er lite som slår duften av nystekt gjærbakst, men når du kombinerer en klippekrans med duften og smaken av både eple og kanel, får du et bakverk som er nærmest uimotståelig.

Blåbærflette med vaniljekrem

Her har vi tatt vår beste oppskrift på søt gjærdeig og fylt den med fantastiske smaker av vaniljekrem og blåbær.

Saftig plommekake

Søte, norske plommer hører høsten til, og de saftige fruktene er ypperlige å bruke i en kake. Denne plommekaken er enkel å røre sammen, og gir en saftig og luftig kake med deilige karamelliserte plommer.

S’mores med peanøttkjeks

Denne søte munnfullen, velkjent i USA, lages ved å legge en bit marshmallow og en bit sjokolade mellom to kjeks, og deretter varme dem opp – enten på bålet, i peisen eller i ovnen.

Glutenfri blåbærpai

Selv om den norske blåbærsesongen er på hell når høsten er i gang for fullt, er det noe ekstra deilig med en blåbærpai som hedrer de flotte bærene. Denne blåbærpaien er en klassiker, med perfekt balanse av bærenes syrlighet og paiens sødme.

Scones med blåbær

Scones med blåbær både smaker himmelsk, og er raskt og enkelt å lage. De er laget med bakepulver og trenger derfor verken elting eller heving, før de stekes i ovnen. Denne oppskriften gir ca. 8 grove scones.

Italienske ostebomber

Disse italienske ostebombene er som et ekteskap mellom pizzaen og gjærbollen, og resultatet er ekte kjærlighet.

Saftige hvitløksknuter

Disse saftige hvitløksknutene er ikke bare lekre å se på, de smaker også nydelig.

Gode baketips