Inas hjørne
Melange har inngått samarbeid med matblogger Ina-Janine Johnsen som står bak bloggen «Mat på Bordet». Melange har vært heldig og hatt med Ina på laget før i forbindelse med Julebakeriet, men denne gangen skal hun vise hvordan man kan bruke Melange hele året rundt. Alle oppskriftene til Ina finner du både her på «Inas hjørne», og selvfølgelig på bloggen «Mat på Bordet».
Ina elsker å lage mat og startet bloggen «Mat på Bordet» i 2009 for å dokumentere hva hun lagde på kjøkkenet. Vi i Melange er store tilhengere av Ina og hvordan hun formidler matglede og tar tak i mytene om at det er vanskelig å lage mat!
Inas oppskrifter på kaker og bakst
Her finner du alle oppskriftene på kaker og bakst som Ina har laget med Melange – alt fra sjokoladekake til enkel sommerpai!
Inas sjokoladekake på 1,2,3
Her er den! Den ultimate sjokoladekaken i langpanne fra Ina. Saftig, enkel å lage og helt uslåelig på smak. Ingen smelting, kun en bolle, ingen maskiner nødvendig, og en like enkel og god glasur.
Inas lettvinte vafler
Ina gjør to ting for å kunne kalle denne oppskriften lettvint. Hun lager en hjemmelaget vaffelmiks, og hun bruker flytende Melange. Da trenger hun ikke en ekstra panne for å smelte margarinen, eller tid for å vente på at den avkjøles.
Inas sunnere muffins med bær
Disse muffinsene er perfekte å ha med i tillegg til matpakka. De er også gode å spise til frokost om det plutselig haster, eller som et lite måltid når man kommer hjem sulten og vil ha noe godt og raskt å spise.
Inas chocolate chip cookies
Dette er en sprø variant med store sjokoladebiter, strødd med litt havsalt på toppen. Deigen kan du lage en uke på forhånd og oppbevare i kjøleskapet, så skjærer du så mange skiver du vil av deigen, stek de og server de nystekte til deg selv eller dine kjære.
Inas enkle sommerpai på 1-2-3
Her er paien for deg som kvier deg for å lage pai! Denne paien er nemlig ikke bare enkel å lage, det går også raskt. Starter du fra scratch (og har en foodprosessor) vil det ta deg 15-20 minutter å sette en sommerpai i ovnen.
Inas fastelavnsboller med sjokoladeglasur
Dette er en ordentlig festbolle med masse deilig vaniljefyll, toppet med sjokoladeglasur og pyntet med det du skulle ha av kakepynt. Oppskriften er ikke vanskelig, og Ina tipser om noen snarveier underveis.
Inas oppskrifter på middager og salt bakst
Inas svineschnitzel
Ina har vokst opp med schnitzel som søndagsmiddag, og har noen gode tips når det kommer til den klassiske retten. Prøv hennes oppskrift på hjemmelagde, gylne svineschnitzler til middag.
Inas lammegryte
Denne lammegryten er litt eksotisk – her er det nemlig mange spennende krydder, i tillegg dadler, granateplekjerner og pistasjenøtter.
Inas fondantpoteter
Fondantpoteter er først stekt i panne på begge sider for å få en fin brun skorpe, for så å dampe de videre i litt kraft. Resultatet er vidunderlig myke poteter som nærmest smelter på tungen.
Inas hvitløksbrød – i to varianter!
Her har Ina laget to varianter av hvitløksbrød. Hvilken du foretrekker er helt opp til deg. Begge er supergode, den ene er litt mer fancy enn den andre. Har du noen du gjerne vil gjøre litt inntrykk på er det pull-apart-varianten du skal gå for!
Inas grove vafler med ost og skinke
Disse vaflene er helt supre på mange måter. For det første er de lettvint å lage, de smaker fantastisk, de kan fryses og de passer ypperlig som matpakke.
Inas smaksatte margariner
Her har Ina laget fire forskjellige varianter på smaksatte margariner – alt fra hvitløksmargaring til olivernmargarin. De ulike variantene passer perfekt til både kjøtt, på fisk og grønnsaker, og å bruke på ostesmørbrød.
Inas julebakst
Inas pepperkakebiscotti
For Ina blir det ikke jul uten biscotti. Den dobbeltbakte kjeksen, som stammer fra Italia holder lenge, smaker godt og kan varieres i det uendelige. Her har hun laget en pepperkakevariant.
Inas havreflarn med en vri
Ina har norsk mor og tysk far, og har vokst opp i USA, så her er det mange juletradisjoner å hente inspirasjon fra. Havreflarn er en ting hun må ha i julen, men i år har den fått en liten julevri med frukt, bær og nøtter. En krysning mellom havreflarn og florentiner rett og slett.
Inas grovere rundstykker med tranebær
Brød hører julen til og her finner du oppskriften på grovere rundtstykker med tranebær og valnøtter. Rundstykkene har Ina lagt i en ring og latt bake inn i hverandre, slik at de former er nydelig brødkrans.
Inas eltefrie julebrød med valnøtter
Eltefritt julebrød er lett å lage og smaker fantastisk. Om du vil gjøre det om til en julekake kan du tilsette mer sukker, ha oppi litt sukat og drysse kaken med melis før servering for eksempel.