«Mat på Bordet» med Ina og Melange

Melange har inngått samarbeid med matblogger Ina-Janine Johnsen som står bak bloggen «Mat på Bordet». Melange har vært heldig og hatt med Ina på laget før i forbindelse med Julebakeriet, men denne gangen skal hun vise hvordan man kan bruke Melange hele året rundt. Alle oppskriftene til Ina finner du både her på «Inas hjørne», og selvfølgelig på bloggen «Mat på Bordet».

Matblogger Ina på hytta. Foto.

Samarbeid med Ina-Janine Johnsen

Ina elsker å lage mat og startet bloggen «Mat på Bordet» i 2009 for å dokumentere hva hun lagde på kjøkkenet. Vi i Melange er store tilhengere av Ina og hvordan hun formidler matglede og tar tak i mytene om at det er vanskelig å lage mat!

Les mer om samarbeidet her

Inas oppskrifter på kaker og bakst

Her finner du alle oppskriftene på kaker og bakst som Ina har laget med Melange - alt fra sjokoladekake til enkel sommerpai!

Inas sjokoladekake på 1,2,3

Her er den! Den ultimate sjokoladekaken i langpanne fra Ina. Saftig, enkel å lage og helt uslåelig på smak. Ingen smelting, kun en bolle, ingen maskiner nødvendig, og en like enkel og god glasur.

Inas beste kvæfjordkake

Dette er Inas vri på den tradisjonelle kvæfjordkaken. Her er kaken stekt i to runde former, istedenfor en langpanne. Kakebunnen er lagt oppå hverandre med litt vaniljekrem og masse bær imellom, og er toppet med mandler og spiselige blomster.

Inas marmorkake i langpanne

Denne marmorkaken med marmorert sjokoladeglasur er ypperlig til utlodding på loppemarkedet, å ta med på dugnad, servere i bursdagsselskap, eller rett og slett når du bare har lyst på ett deilig stykke kake.

Inas suksesskake med en vri

Suksesskake serveres vanligvis som en stor kake, men her har Ina laget små, delikate minikaker. Hun har også ristet andlene, for å få frem mandelsmaken enda mer.

Inas fyrstekake med en vri

Her er Inas vri på den klassike fyrstekaken. Hun har nemlig stukket ut hjerter av deigen og lagt de på toppen av kaken. Hun har også endret på fyllet, slik at det er enda mer saftig.

Inas lettvinte vafler

Ina gjør to ting for å kunne kalle denne oppskriften lettvint. Hun lager en hjemmelaget vaffelmiks, og hun bruker flytende Melange. Da trenger hun ikke en ekstra panne for å smelte margarinen, eller tid for å vente på at den avkjøles.

Inas chocolate chip langpannekake

Dette er i prinsippet en stor chocolate chip cookie stekt i langpanne. Kaken kan lages på forhånd og fryses om du ønsker, enten som en hel langpannekake eller allerede oppskåret i ruter.

Inas sunnere muffins med bær

Disse muffinsene er perfekte å ha med i tillegg til matpakka. De er også gode å spise til frokost om det plutselig haster, eller som et lite måltid når man kommer hjem sulten og vil ha noe godt og raskt å spise.

Inas chocolate chip cookies

Dette er en sprø variant med store sjokoladebiter, strødd med litt havsalt på toppen. Deigen kan du lage en uke på forhånd og oppbevare i kjøleskapet, så skjærer du så mange skiver du vil av deigen, stek de og server de nystekte til deg selv eller dine kjære.

Inas sjokoladepai med ostekrem og bær

Denne paien er perfekt til bursdager eller andre anledninger hvor du ønsker å imponere gjestene. Her er en sjokoladebunn fylt med ostekrem og toppet med en haug av bær, og et dryss med hakkede pistasjenøtter og små sjokoladekuler.

Inas enkle sommerpai på 1-2-3

Her er paien for deg som kvier deg for å lage pai! Denne paien er nemlig ikke bare enkel å lage, det går også raskt. Starter du fra scratch (og har en foodprosessor) vil det ta deg 15-20 minutter å sette en sommerpai i ovnen.

Inas eplepai

Her er oppskriften på en utrolig vakker, høstinspirert eplepai. Høsten betyr høysesong for norske epler, men denne kan også fint bakes på våren, sommeren eller vinteren. I denne oppskriften har Ina brukt en bladutstikker for å pynte paien.

Inas fastelavnsboller med sjokoladeglasur

Dette er en ordentlig festbolle med masse deilig vaniljefyll, toppet med sjokoladeglasur og pyntet med det du skulle ha av kakepynt. Oppskriften er ikke vanskelig, og Ina tipser om noen snarveier underveis.

Inas oppskrifter på middager og salt bakst

Inas julebakst

Melange - klassikeren siden 1919

Andre gode tips