
Candy cane cookies
Candy cane cookies, eller polkastang-kjeks på norsk. Disse søte julekakene har blitt en skikkelig hit på Tiktok. De tar litt tid å lage fordi hver kjeks må formes, men til gjengjeld blir de garantert populære hos barna.
Ingredienser
Slik gjør du
1. Rør sammen rompemperert Melange, sukker, melis og vaniljesukker
2. Rør så inn egget.
3. Bland inn mel og salt.
4. Del deigen i to deler og bland inn konditorfarge i den ene delen deigen.
Tips!
Konditorfarge setter farge på hendene. Bland med håndmikser eller bruk en sleiv til å blande inn fargen før du knar med hendene.
5. Pakk inn deigene i plastfolie og legg i kjøleskapet i én time. Dette gjør at deigene blir fastere og enklere å jobbe med.
6. Del hver farge i 28 biter. Om du vil at de skal bli likest mulig kan du veie hver bit. De skal veie omtrent 15 gram.
7. Du skal nå ha 28 biter av hver farge.
8. Ta en rød og en hvit bit, og trill til to pølser på ca. 10 cm. Tvinn de to pølsene sammen og trill de til en ganske jevn pølse.
9. Form til en candy cane cookies, eller polkastangkjeks, og legg på stekebrett.
10. Fyll stekebrettet med ca. 8 candy cane cookies. De hever noe, så la det være litt plass i mellom.
11. Stek på 180 grader, over og undervarme, i 11 minutter.
12. Gjenta med resten av deigen.

Kommentarer