Brune pinner er avlange kaker som smaker av sirup og kanel. Kanel og lignende krydder ble importert fra Asia allerede på 1500-tallet, men ble lenge ansett som luksusvarer og noe man derfor kun brukte til jul og andre store anledninger. Brune pinner er en av de enkleste julekakene å lage, og for mange en av de syv slagene som skal bakes til jul. Denne oppskriften gir cirka 50 brune pinner.

Ingredienser

1 porsjon

200 gram Melange
200 gram brunt sukker
1 stk eggeplomme
1 ss mørk sirup
1 ts kanel
1 ts vaniljesukker
1 ts natron
300 gram hvetemel

Pynt

1 stk eggehvite
1 dl mandler, finhakkede
1 dl perlesukker

Produkter i oppskriften

Melange 500 gram
Melange
En unik sammensetning av planteoljer gjør at Melange i folie egner seg svært godt til all form fo… Les mer

Slik gjør du

Hva synes du om oppskriften?
Sjakkruter. Foto.

Lyst på mer julebakst?

Her finner du over 90 oppskrifter på klassikere og nye julekaker som gir deg smaken av jul!

Kommentarer

  • Gine Lundberg

    Fantastisk gode hoho😁😁

    • Cecilie

      Hei Gine! Tusen takk for hyggelig tilbakemelding, så herlig at kakene falt i smak hos deg. God jul og god bakelyst! 🙂

  • Elisabeth

    Har prøvd meg på brune pinner i dag, de ble veldig gode😁 Lønner det seg at den ligger litt i kjøleskapet før en ruller di ut? Synes deigen ble litt løs😊

    • Cecilie

      Hei Elisabeth! Så hyggelig å høre at kakene falt i smak. Ja, du kan gjerne sette deigen i kjøleskapet slik at den blir lettere å jobbe med. Noen sverger til å la den hvile over natten. Lykke til! 🙂

  • grete klingenberg fra USA

    etter a ha sett Arne og Carlos bake disse, skal jeg na prove meg. Dette er en ny julekake for meg.

    • Cecilie

      Hei Grete! Så hyggelig å høre at du vil prøve vår oppskrift på brune pinner. Lykke til, og fortell oss gjerne hvordan det gikk! 🙂

  • Ofelia

    Jeg bruke honning isteden av syrup og det veldig god😋

    • Cecilie

      Hei Ofelia! Så flott at oppskriften falt i smak! Takk for tilbakemeldingen om å bruke honning i kakene. God førjulstid til deg! 🙂

  • Emilie

    Dem var veldige gode,terningkast 6.

    • Cecilie

      Hei Emilie! Så hyggelig at kakene falt i smak, det setter vi stor pris på å høre, takk skal du ha. God førjulstid videre til deg! 🙂

  • Laila Kristin Johansen

    Jeg bakte med Emmermel og stekte de i 16 minutter. Ble kjempegode. Da går oppskriften inn blant mine favorittoppskrifter.

    • Anne Cathrine

      Så gøy å høre at du har fått en ny favorittjulekake, Laila Kristin 😊

    • Anne-Marie .

      Hva er Emmermel?

      • Elin Lovise

        En ur-hvetesort.
        Man regner med at enkorn var den første brukte hvetesorten! Så emmer, så spelt…

  • Synnøve Grøtteland

    Har brukt samme oppskrift i over 30 år, men med lys sirup og vanlig sukker. Sprø og gode kvart år😊🎄

    • Anne Cathrine

      Så flott at du har en oppskrift du er fornøyd med! Kos deg med julebaksten 😊

  • Loketas

    Nam nam nam det er Mega herlig

    • Grethe Mjåland

      Bakte brune pinner som dessverre ble myke, er det forskjell om man bruker natron eller hjortakksalt.

      • Anne Cathrine

        Natron og hjortetakksalt vil gi forskjellig resultat, men de burde likevel ikke bli myke. Kanskje de burde stekt litt lenger? Anbefaler deg å følge oppskriften med ingrediensene som står oppført for best mulig resultat. Og husk at temperatur og steketid er anbefalinger, da dette kan variere veldig fra ovn til ovn. Lykke til 😊

  • Anita

    lettvint å lage og smaker helt herlig 🙂

    • Anne Cathrine

      Takk for hyggelig tilbakemelding

  • man

    det er kjempe godt

    • Anne Cathrine

      Enig med deg 😋