![Kanelstenger laget med Melange](https://mills.no/content/uploads/2016/12/Kanelstenger_Melange_16x9.jpg)
Kanelstenger
Kanelstenger er lekre småkaker med smak av kanel. De toppes med perlesukker, men noen velger i tillegg å strø hakkede mandler over. Kanelstenger er av de mindre kjente julekakene, og noen velger også å lage dem på andre tider av året enn til jul. En porsjon tilsvarer ca. 60 kanelstenger.
Ingredienser
Pynt
Slik gjør du
1. La Melange stå en halvtimes tid i romtemperatur før du starter å bake.
2. Visp egg, eggeplommen og sukker til eggedosis.
3. Skåld mandlene og finhakk de, gjerne i en foodprosessor.
4. Bland sammen hvetemel og bakepulver. Ved å blande bakepulveret inn i hvetemelet vil det fordele seg jevnere i deigen.
5. Ha finhakkede mandler, fløte og hvetemelet blandet med bakepulveret i eggedosisen, og bland sammen.
6. Arbeid den romtempererte og myke Melangen inn i blandingen til du har en fin og jevn deig. La deigen hvile i kjøleskap i cirka en time.
7. Varm opp ovnen til 200 grader.
8. Del den kalde deigen i to emner. Kjevle hvert emne utover et stekebrett med bakepapir til en tykkelse på rundt 3-4 mm. Bruk godt med mel så deigen ikke fester seg i kjevlet eller drar med seg papiret.
9. Pensle deigen med eggehvite og dryss over kanel og perlesukker.
10. Bruk et pizzahjul til å dele opp deigen i 2 cm brede rader. Deretter skjærer du motsatt vei slik at radene deles opp i 5 cm lange staver.
11. Stek kakene i midten av ovnen i cirka 8-10 minutter.
12. Når kakene er ferdigstekt skjærer du sporene mellom kakene på nytt med pizzahjulet så de deles.
13. Avkjøl kakene på rist etter steking.
![Sandkaker](https://mills.no/content/uploads/2016/12/Sandkaker_julekake-1024x683.jpg)
Se alle oppskrifter på julekaker
Over 90 oppskrifter på moderne og klassiske julekaker.
hvordan oppbevare de best mulig og hvor lenge holder
de?
Hei Stine! Kanelstenger holder seg i 3-4 uker i lufttett kakeboks. Lykke til med bakingen! 🙂
Kan man bruke mandelmel?
Hei Maja! Det har vi ikke prøvd selv, men det skal ikke være noe i veien for å bruke mandelmel i disse. Lykke til! 🙂
Hei. Er det mulig å droppe mandlene?
Hei Iselin! Ja, du kan gjerne droppe mandlene. Juster eventuelt litt på melmengde og væskemengde hvis deigen blir for løs. Lykke til! 😊
Punkt 8-10. Skal deigen kjevles eller rulles til pølser? Det er ikke mulig å først kjevle den ut, så rulle den til pølser, dele den og så skjære den i rader…
Hei T! Tusen takk for at du har et våkent øye, og gjorde oss oppmerksom på dette. Her har det sneket seg inn en feil, som nå er rettet. Punkt 8 skal være: Del den kalde deigen i to emner. Kjevle hvert emne utover et stekebrett med bakepapir til en tykkelse på rundt 3-4 mm. Bruk godt med mel så deigen ikke fester seg i kjevlet eller drar med seg papiret. Da henger det sammen med resten av oppskriften. Håper ikke det skapte ulemper for deg. Lykke til med bakingen! 🙂