Visste du at sirupsnipper opprinnelig var Norges svar på pepperkaker? De sprø krydderkakene har vært bakt her til lands helt siden 1600-tallet og er for mange en av de klassiske syv sortene til jul. Sirupsnipper har en karakteristisk form og pyntes med en skåldet mandel i midten. Det taggete mønsteret får du ved å benytte en bakkelsspore eller baketrinse. Oppskriften gir rundt 90 til 100 kaker.

Ingredienser

1 porsjon

1.5 dl kremfløte
150 gram sirup (lys eller mørk)
150 gram sukker
100 gram Melange
480 gram siktet hvetemel
0.5 ts kanel
0.25 ts pepper
0.25 ts malt ingefær
0.25 ts malt stjerneanis
1 ts natron

Pynt

1 stk eggehvite, til pensling
50 gram skåldede mandler

Produkter i oppskriften

Melange 500 gram
Melange
En unik sammensetning av planteoljer gjør at Melange i folie egner seg svært godt til all form fo… Les mer