Delfiakake med tranebær og pistasj
Delfikake er en mektig konfektkake som hører julen til. I denne varianten har vi byttet ut geletopper med tørkede tranebær, og kjeksene har blitt erstattet med pistasjnøtter. Resultatet blir en sprek og glutenfri variant av den kjente klassikeren.
Ingredienser
Slik gjør du
1. Lag sterk kaffe og sett den til side.
2. Ha delfiafett i en kjele på svak varme til den så vidt er smeltet.
3. Tilsett sjokolade og la den smelte sammen med fettet. Sett til side og la blandingen avkjøle seg litt.
4. Pisk egg og sukker til eggedosis.
5. Rør inn smeltet delfiafett og sjokolade – litt av gangen. Sjokolademassen skal være blank og seig når alt er vispet inn.
6. Til slutt har du i så 4 ss sterk kaffe og blander alt godt sammen.
7. Grovhakk pistasjnøtter, og skjær skiver av marsipan, cirka 1 cm tykke.
8. Kle en brødform med bakepapir, og legg sjokoladeblandingen, pistasj, tranebær og marsipan lagvis i formen.Topp gjerne med hakket tranebær og pistasj til slutt.
9. Sett delfiakaken kjølig til den stivner – helst over natten. Server i tynne skiver.
Marsipan , gelétopper valnøtter.
Høres nydelig ut, Joss! Lykke til med baksten! 😊