Eckernførdekaker
Middels
35 min
Denne julekaken består av en tynn mørdeigsbunn som blir dekket med et lag sprø marengs. Konsistensen skal være lett og delikat. Oppskriften gir ca. 35 kaker.
Ingredienser
1 porsjon
Kaker
375 gram Melange
60 gram melis
4 stk eggeplommer
2 ts sitronskall, revet
600 gram siktet hvetemel (ca. mengde)
Glasur
4 stk eggehviter
250 gram melis
2 ts vaniljesukker
Slik gjør du
Kaker
1. Pisk romtemperert Melange sammen med melis til blandingen er hvit og skummende.
2. Tilsett eggeplommene, en og en av gangen. Ha i sitronskallet,og sikt på hvetemelet.
3. Arbeid deigen raskt sammen til den er jevn og fin. La den stå kjølig et par timer.
4. Kjevle ut deigen tynt, 2-3 mm og stikk ut kaker med et lite glass. Legg kaken på en bakeplate dekket med bakepapir.
Fulgt oppskrift til punkt og prikke. IKKE min favoritt
Hei Anne! Det var leit å høre at kakene ikke falt i smak. Vi håper noen av våre andre oppskrifter frister mer? Lykke til hvis du baker igjen! 😊
Hadde gledet meg til å lage disse kakene, men syns dessverre at de ble litt tørre og kjedelige.
Det var leit å høre at kakene ikke falt i smak, Bernt Aage! Kanskje noen av våre andre oppskrifter frister mer? Lykke til hvis du baker igjen! 🙂
Kan de fryses? Vil de Hilde seg i kakeboks?
Mente holde…..
Hei Kari-Anne! Frysing er ikke ideelt for marengskaker, men vi anbefaler å oppbevare kakene i tett kakeboks. Lykke til! 🙂
Beste kakene disse her. Må ha til jul🤟😘
Dei hær va goe🍻
Så hyggelig å høre, Jostein!
Disse kakene er ikke gode. Dessuten fester ikke marengsen seg til kakebunnene. Noen som får dem til?
Eg brukte denne oppskriften og mine blei bra.