Krumkaker er blant våre mest populære julekaker. Navnet kommer av at man krummer kakene til en kremmerhusform når de er ferdig stekt og fortsatt varme og myke. Her er oppskriften på en eggefri variant av den populære julekaken.

Ingredienser

1 porsjon

150 gram Melange
1 dl sukker
1 dl siktet hvetemel
1 dl potetmel
0.5 dl fløte
0.5 dl melk

Produkter i oppskriften

Melange original
Melange
En unik sammensetning av planteoljer gjør at Melange i folie egner seg svært godt til all form fo… Les mer

Kommentarer

  • Margareth Olsrud

    Ble veldig fine👍

    • Cecilie,

      Så koselig å høre at du ble fornøyd med krumkakene, Margareth! God jul til deg 🙂

  • Beate

    Røren ble tykk som brøddeig og helt ubrukelig – kan ikke anbefales. Erfaring med andre oppskrifter er at røren skal være tynn og ikke tykk for å få vellykkede krumkaker

    • Anne Cathrine

      Så leit at du ikke ble fornøyd med oppskriften, Beate. Krumkakerøre skal som regel være fast nok til at den kan legges i jern med spiseskje men det høres ut som den har blitt litt for tykk i ditt tilfelle.
      Hvis du vil prøve oppskriften igjen kan det være lurt å tilsette litt og litt ekstra væske til du får konsistensen du ønsker. Pass bare på å ikke lage røren for tyntflytende siden det ikke er noe bindemiddel. Lykke til 😊

  • Aase Carlsen

    Jeg baker krumkaker gjennom hele året. Senest på søndag 6 bokser som jeg bringer rundt til venner og bekjente. Lager jeg dobbel røre så kan der etter 2/3 dager være 16 bokser. En hobby jeg har hatt i snart 60 år. Ikke lenger bare julekaker. Til konfirmasjoner og andre dager. Lager også de i større kopp når de skal fylles ris eller multekrem Etter fylte 🤣40 fikk jeg elektrisk men de blir utslitt. Nå er jeg lovet et nytt av en venn da jeg nevnte tror det er slitt på midten. Bare gøy .jeg har alltid laget de om ettermiddagen men etter jeg ble pensjonist 1•1• 2019 så blir det ulike tider på dagen Passer på strømmen

    • Anne Cathrine

      Så gøy å høre om din fantastiske hobby, Aase! Det er nok ikke mange som deler den samme lidenskapen for krumkaker som du tydeligvis har. Håper du har fått et fint nytt krumjern slik at stekingen igjen går som en lek. God bakelyst 😊

    • Torgunn

      Ubrukelig røre. Den ble tykk som bolledeig

      • Cecilie

        Hei Torgunn! Så leit å høre at røren ikke ble vellykket. Fordi melets evne til å tiltrekke seg fuktighet varierer kan du gjerne justere konsistensen noe ved å tilsette litt mer væske. Men husk at røren fortsatt skal være fast fordi det ikke er bindemiddel i den. Lykke til 😊

        • Torgunn

          Tok vann i røra slik at den ble passe tykk. Krumkakene ble ikke så værst😊

          • Cecilie

            Så hyggelig å høre at det ble vellykket denne gangen! God førjulstid til deg! 🙂