Enkle boller
Duften av hjemmebakte boller er nesten uimotståelig. Med denne enkle oppskriften får du saftige og gode boller. Oppskriften gir cirka 20 boller.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Varm melken til den er fingervarm (37°C).
2. Ha mesteparten av melet (ca. 2/3), sukker, gjær, kardemomme, melken, Flytende Melange og egg i en bakebolle.
3. Elt deigen i kjøkkenmaskin med eltekrok på lav hastighet (trinn 2 av 10) til den slipper bakebollen. Dersom deigen er for fuktig tilsettes mer av melet. Bruk minst mulig mel for å få et saftig sluttresultat. Når deigen slipper bollen, økes hastigheten på eltingen. La deigen elte i minimum 10 minutter, gjerne lenger.
4. Dekk bakebollen med plastfolie eller et fuktig kjøkkenhåndkle og sett til heving på et lunt sted i ca. 1 time eller til deigen har fått dobbel størrelse.
5. Ha deigen ut på et melet bord. Del deigen i ca. 20 emner og rull til boller. Plasser dem på en stekeplate med bakepapir.
6. La bollene etterheve under et rent klede i ca. 1 time eller til dobbel størrelse.
7. Forvarm ovnen til 200°C.
8. Pensle bollene med et pisket egg før steking.
9. Stek bollene midt i ovnen på 200°C i cirka 12 minutter, til de har en fin og gyllen farge.
10. La bollene avkjøle på en rist. For å bevare saftigheten kan de avkjøle under et klede.
Smidig og fin deig. Jeg brukte ikke alt melet,men den var likevel lett å jobbe med.
Godt å høre at oppskriften faller i smak, Marit Johanne! For å få en vellykket bakst er det alltid lurt å spe med melet, slik du har gjort, fordi melets evne til å tiltrekke seg fuktighet varierer. Lykke til med baksten i sommer, og takk for tilbakemeldingen 🙂
Veldig bra bolledeig. Lett og lage
Hei Lene! Så hyggelig at du liker bolledeigen. Takk skal du ha, og lykke til med bakingen 🙂
Står i overskriften, ca 20 boller. I oppskriften – del deigen i 15 emner? Skjønner at man velger selv.. men burde vel stemme overens.
Skal prøve disse idag.
Takk for at du har et våkent øye, Hilde! Nå er oppskriften rettet til 20 emner. Håper bollene smaker 😊
Enkelt👍👍
Flott at denne er enkel å følge, Jan! Takk for tilbakemelding, og håper bollene falt i smak! 🙂
Veldig goe, har tatt ut av ovn nå. Deigen så go å jobbe med
Hei Anne Grethe! Så hyggelig å høre at bollene faller i smak! Takk for tilbakemeldingen, og god påske til deg! 🙂
Trur det er de beste bollene jeg har smakt😊
Herlig å høre, Janne, lykke til med baksten! 😊
Ikke så lett skrevet men gode boller
Hyggelig at de smakte! God bakelyst! 🙂
Opphavet til denne oppskriften?
Hei Eivor Maria! Generelt sett er det vanskelig å si hvem som opphavet til oppskrifter, spesielt når det er snakk om klassiske oppskrifter, men denne er utviklet av oss i Melange for å tilby en god og enkel bolleoppskrift med Flytende Melange. Håper du vil prøve den! God bakelyst 🙂
De ble veldig tørre etter bare en dag.
Hei Bjørg! Bollene er ferskvare, og bør spises samme dag som de lages. Ønsker du å oppbevare bollene til neste dag anbefaler vi frysing for å unngå at de blir tørre. Lykke til! 🙂