
Enkle boller
Duften av hjemmebakte boller er nesten uimotståelig. Med denne enkle oppskriften får du saftige og gode boller. Oppskriften gir cirka 20 boller.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
Varm melken til den er fingervarm (37°C).
Ha mesteparten av melet (ca. 2/3), sukker, gjær, kardemomme, melken, Flytende Melange og egg i en bakebolle.
Elt deigen i kjøkkenmaskin med eltekrok på lav hastighet (trinn 2 av 10) til den slipper bakebollen. Dersom deigen er for fuktig tilsettes mer av melet. Bruk minst mulig mel for å få et saftig sluttresultat. Når deigen slipper bollen, økes hastigheten på eltingen. La deigen elte i minimum 10 minutter, gjerne lenger.
Dekk bakebollen med plastfolie eller et fuktig kjøkkenhåndkle og sett til heving på et lunt sted i ca. 1 time eller til deigen har fått dobbel størrelse.
Ha deigen ut på et melet bord. Del deigen i ca. 15 emner og rull til boller. Plasser dem på en stekeplate med bakepapir.
La bollene etterheve under et rent klede i ca. 1 time eller til dobbel størrelse.
Forvarm ovnen til 200°C.
Pensle bollene med et pisket egg før steking.
Stek bollene midt i ovnen på 200°C i cirka 12 minutter, til de har en fin og gyllen farge.
La bollene avkjøle på en rist. For å bevare saftigheten kan de avkjøle under et klede.
Trur det er de beste bollene jeg har smakt😊
Herlig å høre, Janne, lykke til med baksten! 😊
Ikke så lett skrevet men gode boller
Hyggelig at de smakte! God bakelyst! 🙂
Opphavet til denne oppskriften?
Hei Eivor Maria! Generelt sett er det vanskelig å si hvem som opphavet til oppskrifter, spesielt når det er snakk om klassiske oppskrifter, men denne er utviklet av oss i Melange for å tilby en god og enkel bolleoppskrift med Flytende Melange. Håper du vil prøve den! God bakelyst 🙂
De ble veldig tørre etter bare en dag.
Hei Bjørg! Bollene er ferskvare, og bør spises samme dag som de lages. Ønsker du å oppbevare bollene til neste dag anbefaler vi frysing for å unngå at de blir tørre. Lykke til! 🙂