Lite slår lukten av nybakte kanelsnurrer fylt med en blanding av sukker og kanel! Kanelsnurrer er perfekt ved siden av en kopp te eller kaffe, eller å ha med som ekstra motivasjon i tursekken. Med denne enkle oppskriften får du cirka 15 saftige og gode kanelboller.

Ingredienser

1 porsjon

Deig

5 dl melk
150 gram sukker
1 pose tørrgjær
2 ts malt kardemomme
1 stk egg (i deigen)
1 kg siktet hvetemel

Kanelfyll

150 gram sukker
20 gram kanel

Produkter i oppskriften

Flytende Melange med smør- og rapsolje
Flytende Melange med smør- og rapsolje
Flytende Melange med smør- og rapsolje kombinerer den gode smørsmaken med oljens enkelhet og Mela… Les mer

Kommentarer

  • Eirin

    Holder på med disse nå! Men jeg følte at jeg bare trengte ca 850gr mel 🙈 spent på sluttresultatet

    • Cecilie,

      Håper baksten ble vellykket, Eirin! Det er alltid lurt å justere melmengden, ettersom melets evne til å tiltrekke seg fuktighet alltid vil variere noe. Jo mindre mel, jo saftigere bakst. Lykke til! 🙂

      • Eirin

        Mykeste og mest fantastiske kanelbollene jeg noen gang har bakt! Å jeg har prøvd utallige oppskrifter! ☺️

        • Cecilie,

          Så koselig å høre, takk skal du ha for tilbakemeldingen, Eirin! Lykke til med bakingen 🙂

  • Elin

    Veldig gode! Men helt unødvendig å «lage» fyllet.. Smør over smelta smør, dryss på sukker og kanel..det har jeg alltid gjort med godt resultat👍🏼😊

    • Cecilie,

      Hei Elin! Godt å høre at baksten falt i smak. Og takk for tipset om fyllet, det skal vi prøve neste gang. God bakelyst til deg! 😊

  • Mai

    Lagde dem uten egg og gikk helt fint det. Kjempe gode

    • Cecilie,

      Godt å høre at du fant din egen vri på denne oppskriften, Mai! Kos deg med snurrene 🙂

  • Ragnhild

    Mine snurrer vipper liksom ut i enden. Fester dere enden med egg eller noe

    • Cecilie,

      Hei Ragnhild! Det er ikke godt å si hvorfor dine snurrer vipper ut i enden, men det kan være deigen ikke har hevet lenge nok. Alternativt kan det være at deigen kan ha blitt for tørr. For å kunne forme deigen som du vil må den være både smidig og elastisk. Vær derfor forsiktig med melmengden, og bruk så lite som mulig. Lykke til hvis du prøver igjen! 🙂

      • Ellen

        Fikses enkelt ved å legge enden under kanelsnurren når du lager de, når du legger de på stekeplaten. Trykk litt ned, hev og stek. Ses ikke når de er ferdige 😉

        • Cecilie,

          Takk for tipset, Ellen! 🙂

  • Ava

    Hva slags tørrgjær er best å bruke til denne oppskriften?

    • Cecilie,

      Hei Ava! Du kan bruke alle typer tørrgjær i denne oppskriften. Det finnes tørrgjær for søt bakst, men det er ikke nødvendig å bruke denne for å få et vellykket resultat. Lykke til! 🙂

  • Maxim

    Hvor mye blir 1 porsjon?

    • Cecilie,

      Hei Maxim! 1 porsjon gir cirka 15 kanelboller. Lykke til! 🙂

      • Eva

        Oj, det ble litt over 30 boller hos meg😅

        • Cecilie,

          Hei Eva! Håper det smakte! Det er litt smak og behag hvor store boller en ønsker å lage. Er de litt større blir baksten saftigere. Lykke til! 🙂

  • alexandta

    æ lagde de beste bollan IKKE SI NÅ ANNENT

    • Cecilie,

      Det tror vi på, Alexandra! Håper det smakte! 😊

  • Sverre

    Det står 1 pose tørrgjær.
    I og med at fersk gjær også er et alternativ så bør mengde tørrgjær oppgis i gram fersk gjær.
    Vil tro det er 1/2 pakke eller 25 G vs en pose tørr gjær.

    • Cecilie,

      Hei Sverre! En pose tørrgjær tilsvarer en pakke fersk gjær à 50 gram. Lykke til med bakingen! 🙂

  • Charlott

    Helt magisk oppskrift, bruker mindre mel så deigen er litt klissete. Perfekt. Det og bruke flytende smør er og lage fylle er bare kanon. Blir mye saftigere. Om man vill ha litt fastere er det lite tips og bruke mere sukker. Tata. Alltid en løsning. 🤗

    • Cecilie,

      Så hyggelig å høre at du likte oppskriften, Charlott! Takk for baketipsene, og lykke til med kanelsnurrene 😊

  • Meg

    Fyllet ble alt for tynt med flytende melange. Bedre med fastere smør.

    • Cecilie

      Hei! Det var leit å høre at baksten ikke ble vellykket. Det er litt smak og behag hva slags konsistens en foretrekker på fyllet. Noen synes det er vanskelig å smøre ut når det er for fast. Fint at du fant en løsning som passet for deg. Håper det smakte! 🙂

  • Anonym

    Disse er en klassiker hjemme hos oss! Alltid saftige og gode 🙂

    • Cecilie

      Så hyggelig å høre, takk for tilbakemeldingen, og lykke til med bakingen! 🙂

  • Edine Maria Knirke Kristoffersen

    Luftige og gode🤌❤️😋

    • Cecilie

      Så hyggelig å høre at baksten ble vellykket, Edine Maria! 🙂

  • Gode boller

    • Cecilie

      Godt å høre at baksten falt i smak! 🙂

  • Sindre Kulseth

    Hei! Lurer på hva du gjør med fyllet?

    • Cecilie

      Hei Sindre! Takk for henvendelsen. Kanelfyllet smøres utover deigen, se punkt 7 i oppskriften. Lykke til! 🙂

  • Marie-Louice Øvermo

    Kjempegode🙂👍

    • Cecilie

      Hyggelig å høre, Marie-Louice! Takk for tilbakemeldingen, og god bakelyst! 🙂

  • Natalie

    Kjempe gode, anbefales på det sterkeste!

    • cecilie

      Hei Natalie! Så hyggelig å høre at kanelsnurrene ble kjempegode, og takk for at du anbefaler oppskriften videre. God påske til deg! 🙂

  • Ella

    De ble veldig gode, saftige og søte😋 Anbefaler oppskriften til alle!

    • cecilie

      Hei Ella! Så hyggelig å høre at kanelsnurrene falt i smak, og takk for at du anbefaler oppskriften videre! God påske til deg! 🙂

  • Liv Bjønness-jacobsen

    Vanskelig å veie 20 gr kanel, lettere med f eks teskje!

    • Cecilie

      Hei Liv! Beklager sent svar på denne. 20 gram tilsvarer 3 spiseskjeer. Lykke til! 🙂

      • TrudeWill

        Trenger å få enkelte ting inn med t-skje: er det strøkne skjeer eller toppede?

        • Cecilie

          Hei Trude! Du kan alltid ta som et utgangspunkt at det er strøkne skjeer når «skje» blir brukt som mål i oppskriftene. I de tilfellene hvor toppede skjeer er målet, vil det være oppgitt spesielt. Lykke til! 🙂

  • Cathrine

    Gøy å lage

    • Cecilie

      Hei Cathrine! Så hyggelig at du synes kanelsnurrene var gøy å lage, det setter vi pris på å høre. God bakelyst, og lykke til hvis du prøver deg igjen! 🙂