Gule bomber nydelige små, kaker som består av mandelbunn og en nydelig gul eggekrem. Den er blitt svært populær, men kan også være litt vrien å få til. I denne oppskriften har vi samlet noen tips som gjør det litt enklere å lykkes. Vi anbefaler at du leser igjennom hele oppskriften før du går i gang. 1 porsjon gir 20 gule bomber.

Ingredienser

1 porsjon

Gul krem

100 gram Melange
3 stk eggeplommer
100 gram sukker
1 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker

Mandelbunner

3 stk eggehviter
3 eggehviter tilsvarer ca. 100 gram eggehvite
200 gram kvernede mandler
150 gram sukker

Pynt (valgfritt)

100 gram mørk sjokolade
1 håndfull finhakkede mandler

Produkter i oppskriften

Melange original
Melange
En unik sammensetning av planteoljer gjør at Melange i folie egner seg svært godt til all form fo… Les mer

Slik gjør du

Hva synes du om oppskriften?

Kommentarer

  • Eira Crosby

    Oppskriften var bra
    Enkelt for barn og lage og

    • Cecilie,

      Så koselig å høre, Eira! Takk skal du ha, og god julebakst til deg 🙂

      • Eira Crosby

        Hei blir det 10 kaker til sammen når man tar de sammen oppå hverandre

        • Cecilie,

          Hei Eira! 1 porsjon gir 20 gule bomber. Lykke til! 😊

  • Lise H

    Bruker melis i stedet for sukker. Enklere smørkrem: meierismør/ melis og litt vaniljesukker blandes med eggeplomme.

    • Cecilie,

      Hei Lise! Takk for tipsene dine! Vi synes selvfølgelig at kakene bli best med Melange, men det er ikke noe i veien for å bruke smør også. Lykke til! 😊

  • Åse klev

    Hvorfor glir kakene ut ?

    • Cecilie,

      Hei Åse! Det var leit å høre at kakene glir ut. Du kan forsøke å spe med sukkeret litt og litt, istedenfor å ha alt i med en gang. Det er også viktig å piske lenge nok. Lykke til! 🙂

      • cato paulsen

        Hvis man vender blandingen for mye,blir lufta piska ut av mandel massen,bare et lite tips til Åse😊

    • Monica

      Da vil jeg tro du ikke har pisket eggog sukker stivt nok. Før du tar oppi mandel massen

      • Cecilie,

        Takk for hjelpen, Monica! 😊

  • Albert

    Hvor lenge tror du max de kan holde seg i fryseren?

    • Cecilie,

      Hei Albert! Disse holder minst 2-3 måneder i frysen. Lykke til med kakebakingen! 😊

      • Albert

        Nydelig

  • Aud Bakke

    Nydelige!!

    • Cecilie,

      Så gøy at kakene og oppskriften falt i smak, Aud! Takk for det, og kos deg i førjulstiden 🙂

      • Chanett

        Hvilket sukker er best å bruke, strøsukker eller finsukker?

        • Cecilie,

          Hei Chanett! Det er valgfritt, begge deler fungerer fint i denne oppskriften. Lykke til! 🙂