Dette er klassikeren vi alltid kommer tilbake til. Få ting slår et stykke varm, kanelduftende eplekake servert med en kule vaniljeis. Oppskriften gir cirka 10 biter eplekake.

Kommentarer

  • Brit

    Har denne bestandig i fryseren.
    Alle liker den.

    • Cecilie,

      Hei Brit! Takk for hyggelig tilbakemelding på eplekaken! Så flott å høre at du alltid har denne liggende i frysen. Det var et godt tips vi må prøve en dag. God bakelyst til deg! 🙂

  • Liv Anette Rødstrand

    Takk fin og lettvint. Så jeg og skjønner. Som baker lite

    • Cecilie,

      Vi blir så glade av å høre at oppskriftene våre er fine og lettvinte, takk for det, Liv Anette! God eplehøst til deg, og lykke til med bakingen 🙂

  • Bente Berg Andersen

    Lett å lage, smakte veldig bra. God kake, denne lager jeg igjen.😋

    • Cecilie,

      Bedre tilbakemelding kan vi ikke få, Bente! Takk skal du ha. Det var hyggelig at kaken faller i smak. God bakelyst til deg, og nyt eplehøsten 🙂

  • Kirsten Dina

    Enkel og lett å lage.
    Morsomt utforma oppskrift
    Super- god på smak!
    Takk og takk
    Dina L

    • Cecilie,

      Så koselig at oppskriften og eplekaken faller i smak, Kirsten Dina! Takk skal du ha, og nyt eplehøsten! 🙂

  • Bakemestere snipp.🙋

    Kjempegrei å rask å lage. Lagde karameltopp m/ mandler å hadde i bunn og kakerøra oppå . Så når du snur kaka, så vips så er den ferdig pyntet. Da trenger du heller ikke legge eplene så pent i røra, for det synes jo ikke.. lettvint🤗 , tommel opp👍

    • Cecilie,

      Det høres veldig godt ut, bakemester Snipp! Takk for tipset om karamelltopp, det må vi prøve en dag! Lykke til med bakingen 🙂

  • Ana Isabel

    Lett å lage….nå venter vi 40 min.for å se hvordan den kake bli!

    • Cecilie,

      Så hyggelig å høre at kaken var lett å lage. Håper det smakte, Ana Isabel! 🙂

  • Modgil

    Min første kake ever! Fikk skryt fra alle som smakte, dette må gjentas 😋👍

    • Cecilie,

      Så hyggelig å høre at du har bakt din første kake, og at den ble vellykket, Modgil! Takk skal du ha, og lykke til med matlagingen 😊

  • Bestefar

    Jeg er mann på 73 år. Lagde kaken helt alene 🙂
    Den er kjempegod. Den får skryt av kaffegjestene våre.
    Anbefales!

    • Cecilie,

      Godt å høre at baksten ble vellykket, Bestefar! Kos deg med eplekaken, og god jul til deg! 🙂

  • Anna 9 år

    Mmmm wow nydelig smak Hilsen Anna 9 år jeg lagde den nesten helt selv😁😊

    • Cecilie,

      Så gøy å høre at du laget kaken nesten helt selv, Anna! Kos deg med baksten, og takk for tilbakemeldingen! 😊

  • Sølvi Anita Seye

    Nydelig kake, saftig og god. Denne blir det flere av! 😊

    • Cecilie,

      Så koselig å høre at kaken falt i smak, Sølvi Anita! Enig at det er en vinner, og stor favoritt hos mange. Lykke til når du baker igjen! 😊

  • Seble

    Helt fantastisk den var kjempegod folk ville ha mer.

    • Cecilie,

      Hei Seble! Så hyggelig å høre at eplekaken falt i smak. Bedre tilbakemelding kan vi ikke få, tusen takk for det! God bakelyst til deg 😊

  • Edith

    Skal den stå på over og under varme og varmluft

    • Cecilie,

      Hei Edith! Kaken stekes på over- og undervarme. Du kan alltid ta utgangspunkt i det i våre oppskrifter, med mindre vi oppgir noe annet. Lykke til med kakebakingen! 😊

  • Rodgeir Rake

    Nydelig kake

    • Cecilie,

      Takk for hyggelig tilbakemelding, Rodgeir! Ja, denne eplekaken er virkelig en vinner! God bakelyst til deg 😊

  • Berthe

    Tips: Jeg brukte eplejuice som væske istedet for melk. Det ble veldig friskt og godt 😋

    • Cecilie,

      Det høres nydelig ut, Berthe! Takk for tipset og lykke til med bakingen! 😊

  • Elin

    Grader som brukes på ovnen?

    • Cecilie,

      Hei Elin! Kaken stekes på 200 grader, se punkt nr 1 i oppskriften. Lykke til med kakebaksten! 😊

  • Kladden

    Hadde ikke laget den på lengn. Så dette var en ekelt og greit oppskrift. Brukte Epler fra hagen. Den ble kjempe god

    • Cecilie,

      Alltid gøy å høre at oppskriftene våre faller i smak! Epler fra hagen er de aller beste, synes vi. Takk for hyggelig tilbakemelding, og god bakelyst 😊

  • Inger

    Kaken var god og enkel å lage. Savner info om næringsinnhold sånn dom karbohydrater., kalorier m.m

    • Cecilie,

      Hei Inger! Så hyggelig at kaken faller i smak. Jeg kan spørre vår ernæringsekspert om å finne ut av næringsinnholdet, og gi deg tilbakemelding så snart jeg får svar. God mandag videre til deg 😊

  • Ingvild

    Kjempe god kake. Oppskriften svarte til forventningene!

    • Cecilie,

      Herlig at kaken falt i smak, Ingvild! Takk for tilbakemeldingen, og god bakelyst 😊

  • Berit

    Hei😊skal lage eplekake, så denne gode oppskriften, kan jeg bruke den i liten firkant form?

    • Cecilie,

      Hei Berit! Ja, det kan du. Bruk en form som er circa 20 x 20 cm. Lykke til! 😊

  • Hilsen Anne Margrethe 🧏‍♀️

    Nydelig…lett å lage…fikk virkelig bein å gå på☕ Blir nok snart ein ny runde👍😊

    • Cecilie,

      Så hyggelig å høre at både oppskriften og kaken falt i smak, Anne Margrethe! Takk for det, og kos deg med ny runde kake! 😊

  • Leah

    Er en porsjon stor nok til en familie bursdag med 7 personer? Ønsker fort svar.☺️

    • Cecilie,

      Oppskriften gir cirka 10 biter eplekake, så det skal gå fint, Leah! Håper ikke svaret kom for sent. Lykke til med bakingen! 😊

  • Lars

    Denne er enkel og god. Lager og en variant, der jeg erstatter epler med rabarbra. Kjempegod😋

    • Cecilie,

      Så hyggelig å høre at oppskriften faller i smak, Lars! Gøy at du har funnet din egen vri på denne, det høres kjempegodt ut med rabarbra. God sommer til deg 🙂

  • Rene

    Kjempe god kake, og luftig og fin .👍👍👍👍kosær Oss . Hilsen fra Fredrikstad

    • Cecilie,

      Så koselig å høre at eplekaken falt i smak hos dere i Fredrikstad, Rene! Kos dere videre med kaken, og lykke til hvis du baker igjen 🙂

  • Tone Floden

    Helt nydelig. Saftig og god. Hakket litt mandler og la oppe på lokket. 😃

    • Cecilie,

      Hei Tone! Så hyggelig å høre at eplekaken falt i smak. Det høres nydelig ut med mandler på toppen. Takk for tilbakemeldingen, og lykke til med bakingen 🙂

  • Anny lorvik

    Enkel og god kake. Jeg blandet epleterninger med vaniljekrem som jeg blandet lett med røren.

    • Cecilie,

      Din vri høres nydelig ut, Anny! Takk for tipset, og god bakelyst 🙂

  • annebrit kjos@ online.no

    hvor mange grader skal ovnen stå på

    • Cecilie,

      Hei Annebrit! Denne kaken stekes på 200 grader, se punkt 1 i fremgangsmåten. Lykke til med bakingen 🙂

  • Katrine

    Beste eplekaken eg har smakt, når eg lager den til arrengamenter blir det alltid skryt! 😄

    • Cecilie,

      Det er så koselig å høre at denne kaken er en favoritt hos mange, inkludert deg, Katrine! Takk for tilbakemeldingen, og kos deg med eplekaken 🙂

  • Hannah-Marie

    Jeg har aldri funnet den perfekte oppskriften til en kake før men nå har jeg funnet den.
    Helt perfekt

    • Cecilie,

      Så koselig å høre, Hannah-Marie! Denne er en favoritt for mange, og det er vi glade for. Takk for tilbakemeldingen, og lykke til med bakingen 🙂

  • Gunhild

    Denne var enkel og kjempegod ❤️

    • Cecilie,

      Hei Gunhild! Så hyggelig å høre at oppskriften faller i smak! God bakelyst 🙂

  • Gurimalla

    Er 1 porsjon i oppskriften til en 24 cm kakeform?

    • Cecilie,

      Ja, det stemmer, Gurimalla! Lykke til med bakingen! 🙂

  • Irene

    Denne er veldig enkel, og mega god. Alle elsker denne eplekaken. 👌👌

    • Cecilie,

      Så hyggelig at kaken falt i smak, Irene! Takk for tilbakemelding, og lykke til med baksten! 🙂

    • Mariann

      Kan jeg bruke vanlig melange å smelte for å blande inn?

      • Cecilie,

        Hei Mariann! Ja, det kan du. Lykke til! 🙂

  • Berlinda Berisha

    Assa, den var meget fantastisk! Heile familija mi ælsket denna!🥰 Anbefalast! Håpar dere alle har èin fantastisk dag!🎀

    • Cecilie,

      Sånne tilbakemeldinger er så hyggelige å få, Belinda, takk skal du ha, og god bakelyst! 😊

  • Trine

    Jeg har laget denne eplekaka mange ganger og både jeg og alle mine kjente elsker den.

    • Cecilie,

      Så hyggelig å høre, Trine! Kos dere med eplekaken, og takk for tilbakemeldingen 😊

    • Squashilla

      Så meget hyggeleg!

  • Milla

    Fantastisk

    • Cecilie,

      Kos deg med eplekaken, Milla! 🙂

  • Andrea

    Fantastisk kake jeg har laget den tre ganger totalt og alle har falt i smak.

    • Cecilie,

      Tusen takk, Andrea! Det er alltid hyggelig å høre at oppskriftene våre faller i smak! Lykke til med kakebakingen! 😊

  • Lars

    Ble fantastisk , prøvde og med vaniljekrem klatrer som jeg slapp rundt omkring med ei skje i deigen , før epler med sukker og kanel på toppen ! Ble knall god takk for enkel oppskrift

    • Cecilie

      Hei Lars! Så hyggelig at kaken falt i smak! Din vri med vaniljekrem høres nydelig ut. God bakelyst! 🙂

  • Vigdis

    Veldig bra👍

    • Cecilie

      Godt å høre at kaken falt i smak, takk for det, Vigdis! God bakelyst til deg! 🙂

  • Iren Troli

    Lettvint å rask å lage. Med litt hakkede mandler å brunt sukker på toppen ble den toppers 😉

    • Cecilie

      Hei Iren! Håper det smakte! Takk for tips om brunt sukker på toppen, det høres godt ut! 🙂

  • Elselill

    Nydelig eplekake, brukte brunt sukker sammen med kanel på toppen.

    • Cecilie

      Høres nydelig ut, Elselill! 🙂

  • Margrethe Rosendahl

    Helt nydelig og enkel å lage !🤗

    • Cecilie

      Godt å høre at kaken falt i smak, Margrethe! Takk for hyggelig tilbakemelding, og lykke til med eplehøsten 🙂

  • Sonja

    Super god kake

    • Cecilie

      Herlig å høre, Sonja! Takk skal du ha, og god bakelyst! 🙂

  • Leif Tore Clausen

    Fantastisk god og saftig eplekake

    • Cecilie

      Bedre tilbakemelding får vi ikke, tusen takk for det, Leif Tore! Kos deg med kakebakingen! 🙂

  • Berit

    Deilig kake😊

    • Cecilie

      Takk for hyggelig tilbakemelding, Berit! 🙂

  • Herdis

    Jeg dobla oppskriften og lagde den i brødpanne med litt hasselnøtter på toppen og litt flere epler. Serverte i kveld med vaniljesaus over. Nam, nam.

    • Cecilie

      Det høres kjempegodt ut, Herdis! Takk for at du deler med oss, og lykke til med bakingen! 🙂

  • Ola

    Røren er veldig god!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Eg har ikkje smakt kaken vi steiker den nå

    • cecilie

      Hei Ola! Håper kaken smakte like godt som røren! Takk for tilbakemeldingen, og god bakelyst! 🙂

  • Alin

    Det var en veldig god kake som en 11åring kunne lage selv uten noe hjelp, det er en god dessert for alle som liker kaker

    • Cecilie

      Hei Alin! Så gøy å høre at denne kaken faller i smak, og er lett å lage for 11-åringer! Lykke til hvis du baker igjen, og god bakelyst til deg! 🙂

  • Pål Torleif

    Jeg fulgte oppskriften for EN porsjon, men la til et ekstra egg og doblet antall epler. Kaken ble knallgod men krevde 60min steketid.

    • Cecilie

      Hei Pål Torleif! Så hyggelig å høre at kaken falt i smak! Og takk for tips om en liten vri med flere epler og egg, det må vi prøve selv en dag! 🙂

  • Dag

    Hvordan kan det ha seg at stekeformen skal være 24 cm i diameter UANSETT antall porsjoner ?

    • Cecilie

      Hei Dag! Nei, det stemmer at formen må være større hvis du øker porsjonsstørrelsene. Hvor mange porsjoner er du interessert i å lage? Fortell det til oss, så skal vi hjelpe deg med riktige mål på formen. Alternativt kan du prøve deg litt frem. Det viktigste er at det er plass nok i formen til at kaken kan heve. Lykke til!

      • Jan

        Pleier å operere med kakestykker, ca 5 cm hver i bredde. Hvis jeg da trenger ti stykker, hvor mye deig og hvor stor form?

        • Cecilie

          Hei Jan! Oppskriften gir cirka 10 biter eplekake, så du kan fint prøve deg på oppskriften til en porsjon, og bruke 24 cm form. Hvis du tror det blir for snaut kan du øke til to porsjoner, og benytte 26 cm kakeform. Lykke til! 🙂

  • Henrikke Kristiansen

    Denne var fantastisk god, takk for en bra oppskrift 😀👍

    • Cecilie

      Så hyggelig at eplekaken falt i smak, Henrikke! Takk for tilbakemeldingen! 🙂

  • Nadia

    Jeg brukte oppskrivet tul den eple kake . Smakte så godt 👍

    • Cecilie

      Så hyggelig å høre at kaken falt i smak, Nadia! God sommer videre til deg! 🙂

  • Amy

    Hvilken funksjon bruker man, varmluft eller under over varme?

    • Anne Cathrine

      Hei Amy!
      Her har vi brukt vanlig over- og undervarme. Du kan også bruke varmluft men da anbefaler vi å redusere varmen med omtrent 20 grader, altså til 180 grader varmluft. Lykke til med kakebakingen 😊

  • Vilde

    Har lagd denne to ganger nå, første gang på 200° hvor den ble litt småsvidd på toppen, og nå i dag på ca 180° med strålende resultat!

    • Cecilie

      Hei Vilde! Godt å høre at det ble vellykket! Alle ovner er så forskjellige, så det gjelder å prøve seg litt frem slik som du gjorde. Håper kaken faller i smak. God bakelyst videre 🙂

  • Anonym

    lagde denne kaka på skolen i mat og helse. Kaken ble svidd på toppen og inni var den fortsatt bare deig. Men utenom det kan jeg foreslå en endring på oppskrifta: istedenfor å sette kaken på nederste rille ville jeg heller brukt den midterste

    • sorsig

      Hei, og takk for godt innspill. Gøy at du lagde denne i mat og helse på skolen 🙂 Ettersom alle ovner er forskjellige, må man ofte justere litt i steketid og temperatur. Det sikreste i denne oppskriften vil være å sjekke med en pinne når du nærmer deg slutten av anbefalt steketid for å sjekke om den er ferdig. Bedre lykke neste gang 🙂

      • Anonym, samme som kommenterte

        takk

        • Anna Maria

          Skrudde av ovnen etter 20 minutter, allerede da var den nesten gjennomstekt.. Lot den hvile på restvarmen. Resultatet ser fint ut, men kaken min er også svidd på toppen🤷🏻‍♀️

          • sorsig

            Hei Anna Maria, og takk for tilbakemelding! Om du vil forsøke en gang til, ville jeg absolutt forsøkt lavere varme og følge med underveis, så ikke den blir for stekt på toppen. Ettersom ovner er så forskjellige, gjelder det å prøve seg litt frem, så blir nok resultatet helt perfekt til slutt. Glad den falt i smak! God bakelyst videre 🙂

    • Gerd Tove Upsahl

      Hei. Jeg steker alle kaker i midten av ovnen, 150° varmluft over og under i 1 time.
      Blir superfint, samme hva.
      Fikk tips fra en baker.
      Brød det samme, men da 200° 25 min uten bakepapir over og 20 min med bakepapir. Ferfekte.

  • Nina

    Forsvinnende god!
    Laget denne til mannen skulle ha styremøte. De var 5 stk, kun et lite stykke igjen 3 timer senere…..
    Smeltet 150 g Melange da jeg ikke hadde flytende😊

    • sorsig

      Hei Nina, ja, denne er en vinner på ethvert møte. Jammen godt du fikk en liten smak 😋

  • Lillian

    Dobla porsjonen, ikke noe problem på 200grader i 40 min. Valgte langpanne istede. Nydelig kake☺️ Ikke svidd på 200grader midt i ovnen

    • sorsig

      Hei Lillian, og takk for tilbakemelding. Glad den falt i smak 🙂

  • Eline

    Du har sikkert gjort det feil det funker helt perfekt💜

  • Junette Jensen

    40 minutter er ikke nokk på dobbel portion!! Minst 30 min til🙄

    • sorsig

      Hei Junette, og tusen takk for tilbakemelding! Lurt å øke steketiden når du dobler porsjonen, ja 🙂

    • Helene M.

      Blir ikke 200 grader litt vel varmt? Pleier å gå ned mot 180 grader for formkaker. Er den høye temperaturen for å få karamellisering av sukkeret? Ser at kaken på bildet nærmer seg svidd..? Anbefaler ellers et lite dryss hakkede mandler på tippen for litt krunsj 😉

      • sorsig

        Hei Helene, Takk for tips med mandler! For oss har oppskriften fungert på 200grader, men du må gjerne skru ned temperaturen litt, eller sette kaken lenger ned i ovnen, dersom du vil ha den litt lysere på toppen. 😊

      • Anne

        Svidd! Må du gi deg ..

        • Berit

          Hei😊, det er den beste eplekaken jeg har laget, fantastisk 👍

          • sorsig

            Tusen takk for tilbakemelding, Berit! Superhyggelig å høre at du har funnet en ny eplefavoritt hos oss 🤗