Fastelavnsboller
Luftige, nybakte boller med krem hører Fastelavn til! Disse saftige og myke fastelavnsbollene serveres med krem, syltetøy og melisdryss. Én porsjon gir cirka 16 boller.
Ingredienser
Fyll
Slik gjør du
1. Ha alle ingredienser, med unntak av Melange, i en bolle og elt med kjøkkenmaskin i 15 minutter.
2. Tilsett kald Melange i terninger og elt i 15 minutter til.
3. Dekk bollen med plast og la deigen heve på kjøkkenbenken i 1,5 time.
4. Del deigen i 16 like store emner. Trill ut emnene til boller og la de etterheve under klede i 1 time.
5. Varm opp ovnen til 175 grader.
6. Pensle bollene med egg og stek i 20 minutter på 175 grader. La bollene avkjøle på en rist.
7. Pisk kremfløte og sukkertil kremfløten er stiv.
8. Del de avkjølte fastelavnsbollene i to og ha på krem, og syltetøy om du vil, i midten. Dryss over melis før servering.
Likte denne veldig godt. Gode ble de🙂
Hei Silje! Så hyggelig at du likte oppskriften! Det setter vi stor pris på å høre. Lykke til med bollebakingen! 🙂
Ville prøve en ny oppskrift og fant denne. Uvant å bruke kald væske og elte så lenge men deigen hevet seg flott. Skikkelig gode boller
Så gøy at du prøvde oppskriften vår og ikke minst at du ble fornøyd med resultatet 😊Kanskje dette blir favorittoppskriften fremover? God bakelyst 😊
Jeg synes det blir mye mjøl i forhold til væske….?Deigen blir veldig fast… og hører askina sliter litt..?
Hei Anne Grete! Vi har testet denne oppskriften flere ganger og det totale væskeinnholdet skal stemme som det står i oppskriften. Om maskinen sliter med mengden kan oppskriften fint halveres. Da kan du fremdeles bruke et helt egg i deigen, noe som vil mer væske slik at deigen kan oppleves som litt løsere. Håper dette er til hjelp og kanskje du vil prøve oppskriften igjen? God bakelyst 😊
Hei
Må ikke gjær blandes i lunken melk?
Enig, det tror jeg også! ? Og jeg har lært at salt ikke må blandes med gjær før den er helt utrørt i melken?
Hei Hildegunn!
Som du ser av svaret til Sølvi så er det i denne oppskriften en fordel om melken ikke er varmet opp fordi det oppstår mye varme i bakebollen som følge av lang eltetid.
Når det gjelder saltet så er det slik at gjær kan hemme gjæringen i deigen. Det handler om mengde og i denne deigen er det så lite salt at det ikke har noe å si. Hvordan man velger å blande gjær og salt sammen har ikke noe å si for resultatet så du kan fint følge fremgangsmåten som beskrevet i oppskriften.
Håper det var oppklarende. Lykke til med bakingen 😊
Hei Sølvi! Det er ikke nødvendig å røre ut gjæren i væske eller bruke lunken væske for å få et godt resultat. I denne oppskriften skal deigen eltes så lenge som 30 minutter i en kjøkkenmaskin. Friksjonen som oppstår i bakebollen vil gjøre deigen god og varm og da er det faktisk en fordel at væsken er kald når man starter slik at det ikke blir for varmt for gjæren. Lykke til med bakingen 😊
Jeg løser aldri opp tørrgjær i melken eller vann når jeg baker. Jeg får alltid god og luftig bakst. Jeg varmer vesken litt varmere enn 37 gr, kanskje 38 gr.
Takk for tips, Hilde 😊 Det finnes ikke kun én metode for å bake deilige boller og ofte kan det være fint å holde seg til den metoden man kjenner godt og vet at resultatet blir bra 👍God bakelyst!