Flaggkake til 17. mai
Flaggkake passer ekstra godt på kakebordet på 17. mai, men er også fin til andre spesielle anledninger som konfirmasjon og bursdager. Flaggkaken er enkelt pyntet med ostekrem, blåbær og jordbær i skiver for å danne det norske flagget. I denne varianten har vi brukt gulrotkake som base, men den kan selvfølgelig også lages med en annen kake om du ønsker det.
Ingredienser
Gulrotkake i langpanne
Ostekrem
Pynt
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
Gulrotkake
1. Varm opp ovnen til 175 grader. Kle en langpanne (ca. 25 x 35 cm) med bakepapir og pensle sidene godt med flytende Melange.
2. Riv gulroten grovt med et rivjern.
3. Pisk egg og sukker sammen til en luftig eggedosis. Tilsett flytende Melange og bland godt sammen.
4. Bland sammen hvetemel, krydder, vaniljesukker og bakepulver, og rør dette inn i eggeblandingen til du har en jevn og fin røre.
5. Ha i revet gulrot til slutt og rør alt lett sammen til det er godt blandet.
6. Hell røren over i formen og stek kaken på miderste rille i 40-50 minutter. Om du er usikker på om kaken er ferdig kan du stikke en kakenål eller trepinne i midten av kaken. Når deigen ikke henger igjen på pinnen er den ferdigstekt. La kaken avkjøle helt før du pynter den.
Ostekrem
Pynt
Tips!
Rens jordbærene og skjær dem i skiver. Et godt tips som gjør jobben raskere er å bruke en eggedeler. Legg jordbærene i firkantformasjon i hvert hjørne av kaken.
2. Fyll resten av ostekremen i en sprøyteposte med valgfri tipp for å lage de hvite linjene i flagget. Vi har brukt en liten stjernetipp (nr. 18 fra Wilton). Har du ikke sprøytepose kan du bruke en vanlig frysepose eller brødpose og klippe et lite hull i tuppen og lage hvite striper i stedet for små rosetter.
3. Legg blåbærene i midten tilslutt så unngår du at de forsvinner i ostekremen.
Kommentarer