Oppkalt etter den russiske ballerinaen Anna Pavlova, er dette en kake som har gjort sitt inntog på kakebord verden over. Pavlovaen er like enkel som den er fantastisk, med en marengsbunn som er sprø utenpå og myk på innsiden, toppet med deilig vaniljekrem og friske bær. Pavlovaen er populær året rundt, men smaker ofte best om sommeren, når bærene er i sesong og man vil ha en lett og smakfull dessert.

Ingredienser

1 porsjon

Marengs

6 stk eggehviter, romtempererte
4 dl sukker
2 ts hvitvinseddik
2 ts maizena
1 ts vaniljesukker

Vaniljekrem

3.5 dl melk
1.5 dl fløte
100 gram sukker
1 ts vaniljesukker
2 stk egg
2 stk eggeplommer
35 gram maizena
50 gram Melange

Pynt

1 kurv jordbær
1 kurv bringebær
1 kurv blåbær
1 kurv rips

Produkter i oppskriften

Melange 500 gram
Melange
En unik sammensetning av planteoljer gjør at Melange i folie egner seg svært godt til all form fo… Les mer

Slik gjør du

Pavlova med vaniljekrem og bær. Foto.

Slik lykkes du med marengs

Lurer du på hvordan du skal lage perfekt marengs? Med denne steg for steg-guiden vil du aldri mer få en…

Mer om

Hva synes du om oppskriften?

Kanskje vil du også like disse