Slik lager du marengs:
1. Før du setter i gang er det viktig å sørge for at alt av utstyr er helt rent. Er det rester av fett i bollen, på vispen eller annet utstyr, risikerer du at eggehvitene aldri stivner, uansett hvor lenge du pisker de. Bruk helst en bolle av stål eller glass, siden det er vanskeligere å få bort fettrester av plasten. Sitronsyre er en effektiv fettfjerner, du kan derfor prøve å gni en halv sitron over bollen dersom du er usikker på om den er ren nok.
2. Romtempererte eggehviter gir luftigere marengs. Ta eggene ut fra kjøleskapet kvelden i forveien eller minst 1 time før du skal i gang med bakingen.
3. Skill ett og ett egg av gangen, og pass på at du ikke får med noe eggeplomme. Så lite som en dråpe med eggeplomme kan sørge for at eggehvitene ikke stivner, og ved å skille ett egg av gangen slipper du å måtte kaste mange eggehviter.
4. Når du lager marengs må du ha en kjøkkenmaskin – ren muskelkraft vil dessverre ikke holde. Når du er i gang med å piske eggene, er det også viktig å ikke stoppe maskinen før marengsen er helt ferdig.
5. Begynn med å piske eggehvitene stive på middels hastighet til det begynner å formes myke topper.
6. Først når eggehvitene har stivnet skal du ha i sukkeret. Skru opp hastigheten til høy når du har tilsatt sukkeret. Ikke stopp maskinen, du vil ha mest mulig luft inn i massen.