Det er få ting som smaker av sommer som en klassisk jordbærkake. I denne oppskriften har vi tatt den klassiske jordbærkaken og gitt den en liten oppgradering ved å bløte den med limesirup. Dette gir en fantastisk syrlig og søt smak som går perfekt sammen med jordbærene.

Ingredienser

1 porsjon

Sukkerbunn

4 stk store egg, romtempererte
4 dl sukker
5 dl siktet hvetemel
1 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
2.5 dl helmelk
100 gram Melange

Limesirup

1.5 dl sukker
1.5 dl vann
1 stk lime

Krem og fyll

4 dl kremfløte
2 ts vaniljesukker
1 kg jordbær

Produkter i oppskriften

Melange original
Melange
En unik sammensetning av planteoljer gjør at Melange i folie egner seg svært godt til all form fo… Les mer

Slik gjør du

Hva synes du om oppskriften?

Kommentarer

 • Heaven

  Hei Jeg ville ha jordbærkake uten lime men det klarer eg ikke å finne🙁

  • Anne Cathrine

   Så leit at du ikke finner den oppskriften du ønsker! Hva med å lage denne men en halv sitron i stedet for lime? Den friske syrligheten gir god balanse til det søte. Dersom du ikke tåler sitrus kan du lage sukkerlaken uten lime eller sitron. Lykke til med bakingen 😊

 • L.mamma

  Jeg prøvde sukkerbunn oppskriften men lurer om 45 minutter stek tid er riktig eller oven temperaturer på 160 grader er litt lav. Jeg måtte steke ca 10 min lenger med 160 grader for å ferdig nok sukkerbunn.

  • Cecilie

   Hei L.mamma! Ja, steketiden skal være riktig, men både ovner og kakeformene er litt forskjellige, så steketiden må justeres litt etter det. 😊

 • Darya

  Hei! Jeg har nå lagd sukkerbrødet og skal snart begynne med limesirupen. Men jeg skjønte ikke hva man skulle gjøre med limen???

  • Karina

   Hei Darya! Limesirupen skal bløte kakebunnen. Hell limesirup forsiktig over kakebunnen i en svært tynn stråle, til hele bunnen er bløtet opp, før man fordeler kremen over kakebunnen.