Napoleonskakens opprinnelse er det delte meninger om, men at den består av to lag med en knasende god butterdeig, fylt med en herlig vaniljekrem med rom og toppet med melisglasur, det er helt sikkert. Det tar litt tid å lage napoleonskake, men resultatet blir fantastisk, og med denne oppskriften er det enklere å lykkes.

Ingredienser

8 porsjon

Butterdeig

450 gram Melange (til kjevling)
50 gram Melange
450 gram siktet hvetemel
250 gram kaldt vann
1 ts salt

Vaniljefyll

5 plater gelatin
5 dl melk
150 gram sukker
3 ts vaniljesukker
5 stk eggeplommer
1 ss maisenna
4 dl kremfløte
1 ss romessens

Melisglasur

1 stk eggehvite
3 dl melis
2 ss vann

Produkter i oppskriften

Melange original
Melange
En unik sammensetning av planteoljer gjør at Melange i folie egner seg svært godt til all form fo… Les mer

Slik gjør du

Hva synes du om oppskriften?

Kommentarer

 • Gunn Karin Daniels

  Hei! Er det bare Napoleonskake man kan lage av denne deigen, og kan man fryse deigen?

  • cecilie

   Hei Gunn Karin! Deigen til napoleonskake kan fint fryses. Deigen kjevles ut til 3-4 mm tykkelse og deles i porsjoner. Legg bakepapir mellom hvert lag, pakk godt inn i plast for å forhindre fryseskader, og frys ned. Deigen kan brukes som vanlig butterdeig og passer godt til f.eks. små dessert-terter, beef wellington, quiche og pai. Lykke til! 😊

 • Geir

  Buttetdeign blir for tykk dersom man følger målene oppgitt i oppskriften. Det står at man skal kjevle deigen til 60×40 og så dele i 2 for at den blir 30×20. Med enkel mattematikk ser man at det ikke er mulig å dele i 2 og halvere begge sider. Da blir det enten 30×40 eller 60×20. 1 ss romessens er for mye. Smaken blir besk.

  • Anne Cathrine

   Hei Geir!
   Det står at man skal skjære ut to rektangler på 30×20 cm. Det betyr at det blir butterdeig til overs, noe som er nødvendig for at man skal kunne skjære rette kanter og få like store butterdeigplater til topp og bunn. Når det gjelder romessensen er dette en anbefalt mengde til 8 porsjoner, men det er selvsagt ikke noe i veien for å redusere denne til den smaken du selv foretrekker. God bakelyst 😊

 • Førstegangs napoleonskake-baker

  Jeg lagde 4 porsjoner og da ble butterdeigoppskriften for stor i forhold til resten. Det endte med at jeg fikk 40 *10 cm ekstra på toppen og bunn.

  Men det er ingenting annet å klage på, veldig god kake.

  • Anne Cathrine

   Så gøy å høre at du er fornøyd med oppskriften. Det høres ut som du har gjort alt rett 👍Det vil alltid være litt ekstra butterdeig. Ellers vil det bli vanskelig å få helt rette kanter og like store rektangler til topp og bunn.