Fru Aals Kaker
Middels
30 min
Fru Aals kaker er gammeldagse, norske julekaker som består av små, runde mørdeigsbunner som blir dekket med en klatt deilig, hjemmelaget mandelmasse. Kakene blir gjerne stukket ut med små egge- eller akevittglass. Oppskriften gir ca. 35 kaker.
Ingredienser
1 porsjon
Deigen
Mandelmasse
100 gram mandler, skåldede og malte
75 gram sukker
2 stk eggehviter
Slik gjør du
Deigen
Kakene
1. Kjevle deigen tynt på melet bakebord eller på bakepapir. Stikk ut små runde kaker, 3-4 cm i diameter. Legg dem etter hvert på en bakeplate dekket med bakepapir. Legg en liten topp av mandelmassen på hver kake.
2. Stek kakene i stekeovn ved 200 grader i 8 -10 minutter, midt i ovnen, til kakene er lyse gule.
3. Avkjøl kakene på rist etter steking.
Disse er og blir noen av de beste julekakene du kan lage etter min mening 🙂 sprø, elegante, utrolig gode!! Tusen takk for perfekt oppskrift 🙂 Aldri en jul uten 😊
Hei Mina! Så utrolig hyggelig å høre at kakene er din favoritt i julen! Lykke til med bakingen i år også! 🙂
Disse kakene er ikke gode. Skjønte ikke hva som skjedde men jeg fikk bare fem av denne oppskriften, men de var til gjengjeld ganske store
Skjevles 3-5mm,stikkes ut med et vannglass. De er ikke så veldig søte, jeg likte dem godt da jeg vokste opp. Er du en søtmoms så liker du de sikkert ikke.
Takk for innspill, Astrid 😊
Så leit at du ikke ble fornøyd med oppskriften, Elise!
Vi beregnet ca 35 småkaker på 1 porsjon deig, så at du ender opp med kun fem er jo litt rart. Det er mulig vi skal ta en ny gjennomgang av oppskriften og se om det er noe vi kan gjøre bedre.
God bakelyst 😊
Dere må ikke endre drastisk på den. Den er jo gammel og velprøvd. Ære være Melange, det er en fettkilde av god kvalitet, men denne oppskriften må da bli minst like god med smør? Har lagd disse kakene en to-tre ganger. De blir helt fine bare de blir ordentlig stekt
Hei Anne! Så hyggelig å høre at baksten ble vellykket, og vi skal love å ikke endre oppskriften drastisk. Vi synes selvfølgelig at kakene blir aller best når de lages med Melange. Men du kan også bruke smør i denne oppskriften hvis du foretrekker det. Lykke til! 🙂
Har ikke prøvd den med mandelmasse, men har en oppskrift med kokosmasse (eggehvite, melis og kokos) som jeg må ha hver jul.
Det høres nydelig ut, Sigrid! Lykke til med julebaksten! 🙂