Fru Aals kaker er gammeldagse, norske julekaker som består av små, runde mørdeigsbunner som blir dekket med en klatt deilig, hjemmelaget mandelmasse. Kakene blir gjerne stukket ut med små egge- eller akevittglass. Oppskriften gir ca. 35 kaker.

Kommentarer

  • Mina

    Disse er og blir noen av de beste julekakene du kan lage etter min mening 🙂 sprø, elegante, utrolig gode!! Tusen takk for perfekt oppskrift 🙂 Aldri en jul uten 😊

    • Cecilie

      Hei Mina! Så utrolig hyggelig å høre at kakene er din favoritt i julen! Lykke til med bakingen i år også! 🙂

  • Elise

    Disse kakene er ikke gode. Skjønte ikke hva som skjedde men jeg fikk bare fem av denne oppskriften, men de var til gjengjeld ganske store

    • Astrid

      Skjevles 3-5mm,stikkes ut med et vannglass. De er ikke så veldig søte, jeg likte dem godt da jeg vokste opp. Er du en søtmoms så liker du de sikkert ikke.

      • Anne Cathrine

        Takk for innspill, Astrid 😊

    • Anne Cathrine

      Så leit at du ikke ble fornøyd med oppskriften, Elise!
      Vi beregnet ca 35 småkaker på 1 porsjon deig, så at du ender opp med kun fem er jo litt rart. Det er mulig vi skal ta en ny gjennomgang av oppskriften og se om det er noe vi kan gjøre bedre.
      God bakelyst 😊

      • Anne K.

        Dere må ikke endre drastisk på den. Den er jo gammel og velprøvd. Ære være Melange, det er en fettkilde av god kvalitet, men denne oppskriften må da bli minst like god med smør? Har lagd disse kakene en to-tre ganger. De blir helt fine bare de blir ordentlig stekt

        • Cecilie

          Hei Anne! Så hyggelig å høre at baksten ble vellykket, og vi skal love å ikke endre oppskriften drastisk. Vi synes selvfølgelig at kakene blir aller best når de lages med Melange. Men du kan også bruke smør i denne oppskriften hvis du foretrekker det. Lykke til! 🙂

          • Sigrid

            Har ikke prøvd den med mandelmasse, men har en oppskrift med kokosmasse (eggehvite, melis og kokos) som jeg må ha hver jul.

          • Cecilie,

            Det høres nydelig ut, Sigrid! Lykke til med julebaksten! 🙂