Glutenfrie havrekjeks
Knasende gode havrekjeks laget av glutenfrie havregryn. Perfekt for deg som ikke tåler gluten, men som vil nyte all den gode smaken. Vil du ha ekstra smak på kjeksene, kan du fint tilsette litt tørket frukt, nøtter eller sjokoladebiter i kjeksdeigen. Oppskriften gir ca. 16 kjeks.
Ingredienser
Slik gjør du
1. Mal opp glutenfritt havregryn til havremel ved hjelp av en stavmikser eller food processor.
2. Ha det malte havregrynet i en bolle sammen med hele havregryn, bakepulver, salt, vaniljesukker og brunt sukker. Bland sammen ingrediensene ved å bruke en kjøkkenmaskin med K-krok eller eltekrok.
3. Tilsett romtemperert Melange, 1 spiseskje av gangen, til det har blandet seg inn med resten av ingrediensene.
4. Ha i egg og elt videre til du har en fast og fin kjeksdeig. Om du ikke har kjøkkenmaskin kan du blande sammen ingrediensene med hendene og elte til du har en fast kjeksdeig.
5. Sett deigen kaldt i 30 minutter.
6. Varm opp ovnen til 180 grader.
7. Bruk en stor skje eller en isskje og lag kuler av kjeksdeigen. Legg deigkulene på en stekeplate med bakepapir.
8. Sett stekeplaten inn i ovnen på midterste rille og stek i 15 minutter. La kjeksene avkjøle helt før du nyter dem.
Kan vi bruke meierismør istedenfor melange?
Hei Lise! Ja, det kan du, men vi synes selvfølgelig at baksten blir aller best med Melange. Lykke til! 🙂
Stort ønske om hvor store
egg som skal i oppskrifter.
Gjerne i gram
Mvh Kari-Ann Berg
Hei Kari-Ann! Et egg veier i gjennomsnitt 63 gram, og du kan ta utgangspunkt i det når oppskriften inneholder egg. Lykke til med bakingen 🙂
Jeg elsker de. De er såååååååå gode lager dem vær helg og ungene stjeler de og spiser de på rommene sine🤭
Hei Lexy! Takk for hyggelig tilbakemelding, flott at disse faller i smak hos både deg og ungene. Kos dere med kjeksene, og god bakelyst 🙂
Flott oppskrift. Jeg kjevler ut – skjærer opp i ruter og prikler. Halverer sukkermengden, og så har jeg hjemmelagde «Kornmo»
Så hyggelig å høre at oppskriften faller i smak, Lisbet! Takk skal du ha, og kos deg med bakingen 🙂
Elsker disse havrekjeksene. De er holdbar i en evighet og jeg tilsetter alltid enten tranebær eller hakket sjokolade i deigen. Jeg reduserer også sukkermengden 25%. Deigen kleiser man sammen i en fei.
Hei Iselin! Så hyggelig at du elsker havrekjeksene! Det setter vi stor pris på a du deler. Det høres nydelig ut med din vri på oppskiften. God bakelyst! 🙂
Veldig god ide 🤔
Hei.
Hvor lang holdbarhet er det på disse ca?
Hei Linn! Disse kjeksene kan du oppbevare i tett boks i 3-4 uker. Lykke til med baksten 😊
Ok det viste jeg ikke
Hei! Rulla en pølse og Skjerte tynne skiver. Raskt og alle like!
Flott å høre, Eva Margot, takk for tipset og god bakelyst til deg! 😊
Bruker 60g sukrin gold i stedenfor sukker,smelter smørret og har litt med havregrynca. 1 ss.
Blander godt og klemmer ut i randform og steker som anvist 15 min i 180°.
Så lager jeg en «ostekake» uten melk, og sukker, av gryr og røde bær og har oppå.
Favoritt kaken i en multi allergisk familie.
Hei! Så hyggelig å høre at du har funnet din egen vri på denne oppskriften! Takk for tilbakemeldingen, og god påske til deg 🙂
Veldig klissete å forme, men veldig gode på smak! (Jeg lagde også flate)
Hei Ingvar! Godt å høre at oppskriften og kjeksene falt i smak. Blir deigen for klissete kan du eventuelt spe med litt mer havregryn så den blir fastere. God bakelyst til deg! 🙂
Her vil vi ha kjeksene flate, prøvde en gang med kuler, men måtte gå tilbake til flate.
Hei Aud! Takk for tilbakemelding. Håper baksten med de flate kjeksene ble vellykket! 🙂
Hvordan gikk det da du gjorde dem flate? Jeg prøvde å steke etter oppskriften nå, men det blir jo ikke kjeks! Det blir jo kuler – som trenger laaaaaang steketid. Håpløst! Fungerte det da du gjorde dem flate først?
Hei Therese! Det var leit å høre at baksten ikke ble vellykket. Jeg er usikker på hva årsaken kan være, men i denne oppskriften er det viktig å være nøye med målene slik at deigen får passe konsistens, og ikke blir for fast. Lykke til hvis du prøver igjen! 🙂
Jeg var veldig nøye med målene. Men «ett egg» er jo en slags relativ størrelse. Kanskje egget jeg brukte var for lite? Jeg prøver igjen! 🙂
Lykke til, Therese, og fortell oss gjerne hvordan det gikk! 🙂
Enig. Bedre med flate. Brukte litt Fin mix for å få en noe fastere deig.
Inger Ellen
Hei, skal man gjøre kjeksene flate? Før man steker de.
Hei Ada! Nei, det er kuler av deigen du legger på stekebrettet. Lykke til med baksten! 🙂
Er det 150g malt havregryn eller 150g umalt havregryn?
Hei Hege! Velg det som passer deg best. Så lenge du bruker 150 gram spiller det ingen rolle om du veier opp malte eller umalte havregryn. Lykke til! 🙂
Kan man lage kjeksene uten brunt sukker?
Hei Sarah! Ja, du kan erstatte med hvitt sukker hvis du ønsker det, men da blir smaken litt mindre fyldig. Lykke til! 🙂
Halvert sukkermengden, da blir de meget gode !
Hei Liv! Så hyggelig å høre at kjeksene falt i smak, og at du fant din egen vri på oppskriften. God bakelyst! 🙂
Blir de sprø? Hvordan skal de oppbevares ?
Hei Irene! Ja, disse kjeksene blir sprø og oppbevares best i tett kakeboks. Lykke til med bakingen! 🙂
kan man bruke demerarasukker ( rørsukker ) istedenfor brunt sukker ??
Hei Brit! Ja, det kan du. Mørkt demararasukker er mest likt brunt sukker på smak, men det lyse går også fint å bruke. Lykke til! 🙂
Jeg brukte bare halvparten av sukkermengden og de ble veldig god 😄😋
Hei Brit! Så hyggelig å høre at kjeksene falt i smak med halvparten av sukkermengden. Takk for at du deler, og god bakelyst! 🙂
En favoritt her i huset 😀! Lager alltid dobbel porsjon og lager halvparten med hakkede hasselnøtter.
Hei Nina! Så hyggelig at kjeksene faller i smak, og at de er favoritter hjemme hos deg! Og takk for tipset om hasselnøtter, det høres nydelig ut. God baking! 🙂
Bruk mindre sukker
Jeg tok bare 60 gram sukker, men var allikevel altfor søte.
Hei Irene! Det er nok litt smak og behag hvor hvor mye sødme man foretrekker, så det er flott at du prøver deg frem og finner en sukkermengde som er ideell for deg. Det er også veldig fint å vite at det går an å redusere sukkermengden uten problem, så takk for at du deler 😊