Knasende gode havrekjeks laget av glutenfrie havregryn. Perfekt for deg som ikke tåler gluten, men som vil nyte all den gode smaken. Vil du ha ekstra smak på kjeksene, kan du fint tilsette litt tørket frukt, nøtter eller sjokoladebiter i kjeksdeigen. Oppskriften gir ca. 16 kjeks.

Kommentarer

  • Ada

    Hei, skal man gjøre kjeksene flate? Før man steker de.

    • Cecilie,

      Hei Ada! Nei, det er kuler av deigen du legger på stekebrettet. Lykke til med baksten! 🙂

  • Hege

    Er det 150g malt havregryn eller 150g umalt havregryn?

    • Cecilie,

      Hei Hege! Velg det som passer deg best. Så lenge du bruker 150 gram spiller det ingen rolle om du veier opp malte eller umalte havregryn. Lykke til! 🙂

  • Sarah

    Kan man lage kjeksene uten brunt sukker?

    • Cecilie,

      Hei Sarah! Ja, du kan erstatte med hvitt sukker hvis du ønsker det, men da blir smaken litt mindre fyldig. Lykke til! 🙂

  • Liv Johansen

    Halvert sukkermengden, da blir de meget gode !

    • Cecilie,

      Hei Liv! Så hyggelig å høre at kjeksene falt i smak, og at du fant din egen vri på oppskriften. God bakelyst! 🙂

  • Irene Dahl

    Blir de sprø? Hvordan skal de oppbevares ?

    • Cecilie,

      Hei Irene! Ja, disse kjeksene blir sprø og oppbevares best i tett kakeboks. Lykke til med bakingen! 🙂

  • Brit

    kan man bruke demerarasukker ( rørsukker ) istedenfor brunt sukker ??

    • Cecilie,

      Hei Brit! Ja, det kan du. Mørkt demararasukker er mest likt brunt sukker på smak, men det lyse går også fint å bruke. Lykke til! 🙂

      • Brit

        Jeg brukte bare halvparten av sukkermengden og de ble veldig god 😄😋

        • Cecilie,

          Hei Brit! Så hyggelig å høre at kjeksene falt i smak med halvparten av sukkermengden. Takk for at du deler, og god bakelyst! 🙂

  • Nina Helgetun

    En favoritt her i huset 😀! Lager alltid dobbel porsjon og lager halvparten med hakkede hasselnøtter.

    • Cecilie,

      Hei Nina! Så hyggelig at kjeksene faller i smak, og at de er favoritter hjemme hos deg! Og takk for tipset om hasselnøtter, det høres nydelig ut. God baking! 🙂

  • Irene

    Bruk mindre sukker
    Jeg tok bare 60 gram sukker, men var allikevel altfor søte.

    • Cecilie,

      Hei Irene! Det er nok litt smak og behag hvor hvor mye sødme man foretrekker, så det er flott at du prøver deg frem og finner en sukkermengde som er ideell for deg. Det er også veldig fint å vite at det går an å redusere sukkermengden uten problem, så takk for at du deler 😊