Glutenfrie krumkaker
Krumkaker er blant julens mest populære julekaker. Med denne glutenfrie oppskriften kan enda flere nyte den tradisjonsrike baksten. Spis dem som de er, eller fyll dem opp med multekrem, is eller bær. 1 porsjon gir cirka 15 glutenfrie krumkaker – florlette og knasende sprø, akkurat som originalen. Om du også ønsker å ta hensyn til melkeallergikere kan du bruke blå melkefri Melange.
Slik gjør du
1. Smelt Melange i en kasserolle og la det avkjøles litt.
2. Bruk kjøkkenmaskin eller håndmikser, og pisk egg og sukker på høy hastighet i cirka 5 minutter, til du har en lys og luftig eggedosis.
3. Senk hastigheten til lav/middels og hell over smeltet Melange. La maskinen gå til alt er blandet.
4. Rør sammen melblanding, potetmel og kardemomme. Sikt det tørre over eggedosisen og bland godt sammen.
5. Tilsett vann og la maskinen gå til du har en klumpfri røre.
6. Dekk bollen med plastfolie og la røren svelle i kjøleskapet i 1 time.
7. Sett krumkakejernet på nest høyeste nivå. Rør godt om i kakerøren før du starter stekingen.
8. Hell cirka 1 spiseskje krumkakerøre på midten og stek i 60-90 sekunder, til de har fått en gyllen og fin farge.
9. Bruk krumkakepinne til å rulle kakene til kremmerhus. Her er det viktig å jobbe raskt slik at krumkakene ikke stivner før du får formet dem.
Tips!
En flott juledessert er krumkakeskåler fylt med krem og bær. Da dytter du den nystekte krumkaken ned i en stor kopp og lar den stivne til formen av en skål.
11. La krumkakene avkjøles helt på rist. Oppbevar i tett kakeboks.
3. oppskrifta eg prøver på gl.f. krumkaker.
Og endeleg vellukka resultat🥰
Dette gleder vårt hjerte å høre, Ann Helen! Så koselig at du har funnet en oppskrift du er fornøyd med. God førjulstid, og lykke til med baksten 🙂
Kjempego’e kromkaker. Anbefales!
Så hyggelig at krumkakene faller i smak, Margareth! Kos deg med julebaksten 🙂
Da skal jeg steke krumkaker til barnebarnet mitt.Bra at det blir flere oppskrifter som er glutenfri.
Så koselig at du baker med barnebarnet, lykke til med baksten, Astrid! 😊
Hva er «3 egg», dette bør vel aller helst veies, så det blir mer nøyaktig 😀
God Jul
Hei Andy! Et egg veier i gjennomsnitt 63 gram, så det passer fint hvis du veier opp cirka 200 gram egg til denne oppskriften. Lykke til! 🙂
Ble fine krumkaker.tilsatte 1/2 ts vaniljesukker for mere smak
Høres nydelig ut med litt vaniljesukker i deigen, Knut! God førjulstid til deg! 🙂
Kakene blir veldig sprøe og går lett sunt
Ja, enig med deg, Gerd! Disse er florlette og knasende sprø, og da er det også en fare for at de går lett i stykker, dessverre. God førjulstid! 🙂
Kjempe gode glutenfrie kromkaker
Nydelige i smak
Så hyggelig å høre at krumkakene falt i smak! Takk for tilbakemelding, og god førjulstid til deg! 🙂
Det ble sprø og gode krumkaker med denne oppskriften👍
Så koselig å høre at kakene faller i smak, Michelle! Lykke til med bakingen, og god førjulstid til deg! 🙂
Nå har jeg forsøkt denne to ganger og hver gang skiller røren seg. Er det meningen? Jeg har romtempererte egg og avkjøler smøret, men når jeg tar i vannet så skiller røra seg… hjelp😕
Hei Anette! Det var leit å høre at røren skiller seg. Det er, som du skriver, viktig at alle ingrediensene har samme temperatur. En annen viktig ting å huske på er at hastigheten på maskinen må være lav. Eventuelt kan du røre for hånd for å få bedre kontroll, slik at den ikke skiller seg. Tilsett ingrediensene gradvis, litt etter litt, ikke alt på en gang. Håper du vil forsøke igjen. Lykke til! 🙂
Kan jeg lage røren dagen før?
Hei Marianne! Ja, det kan du, lykke til! 🙂
Hva med ekte smør? Det blir vel det samme resultatet?
Hei Ingun! Vi synes selvfølgelig at krumkakene smaker aller best når de lages med Melange. Men du kan også bruke smør i denne oppskriften. Lykke til! 🙂