Hjemmelaget potetmos
Hjemmelaget potetmos er enkelt å lage og er deilig tilbehør til både kjøtt og fisk. Du kan bruke de fleste potetsortene, men de aller beste er de som er såkalt melne. Det er poteter som lett kokes i stykker, som for eksempel mandelpoteter. Pimpernell og Kerrs pink fungerer også bra. Å bruke riktig potetsort, sammen med Flytende Melange og oppvarmet melk, gir den hjemmelagde potetmosen god og kremet.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Skrell potetene og kok de møre i usaltet vann. Unngå salt i kokevannet, siden dette kan føre til en limaktig konsistens på potetmosen.
2. Varm opp melken forsiktig til rett under kokepunktet. Melken skal være varm, men ikke koke. Kald melk vil kjøle ned potetmosen og kan gjøre at du må varme potetmosen opp igjen, da er det lett at den blir tørr eller svir seg.
3. Hell av kokevannet til potetene og mos potetene med stamper eller potetpresse. Vær forsiktig ved bruk av stavmikser. Stivelsen i potetene gjør at potetmosen fort kan få en «limete» konsistens om du stavmikser for mye.
4. Rør inn Flytende Melange og spe på med litt og litt av den oppvarmede melken til du får ønsket konsistens. Har du tilsatt for mye melk kan du for eksempel røre inn revet gulost for å tykne potetmosen.
5. Smak til med salt og pepper før servering.
6. Husk også at potetmos kan fryses dersom du ikke skal spise den med en gang eller har rester til overs. Den har cirka fire måneders holdbarhet i fryseren og kan enkelt tines på kjøkkenbenken, før du varmer den forsiktig opp under omrøring.
Tips!
For ekstra smak på potetmosen kan du tilsette krydder og urter. Noen forslag er revet muskatnøtt, wasabipulver eller revet pepperrot. Du kan også tilsette sprøstekt bacon, en kraftig blåmuggost, revet hvitløk eller finhakkede urter som gressløk og bladpersille.
Bra oppskrift😽
Godt å høre at oppskriften faller i smak, Emma! Takk for det, og lykke til med matlagingen 🙂