Jordbærostekake
Dette er en frisk og fyldig jordbærostekake som er laget med en knasende god glutenfri kjeksbunn. Denne festkaken kan du fint lage opptil 3 dager i forveien.
Ingredienser
Kjeksbunn
Ostemasse
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
Kjeksbunn
Ostemasse
1. Legg gelatinplatene i kaldt vann til de blir myke. Dette tar cirka 5 minutter.
2. Kok opp 1 dl vann i en liten kjele.
3. Klem vannet ut av gelatinplatene og ha dem i det varme vannet. Rør til gelatinen har løst seg opp og la det avkjøles helt.
4. Ha kremost, gelatinvannet og sukker i en miksebolle, og rør til du får en jevn og kremet blanding. Dette tar cirka 2 minutter.
5. Pisk kremfløten til en luftig krem i en annen bolle.
6. Mos jordbærene til en jevn røre med en stavmikser eller blender. Press jordbærrøren gjennom en fin sil slik at ikke alle frøene blir med.
7. Vend stivpisket krem og jordbærrøre forsiktig inn i osteblandingen til den er jevn og luftig.
8. Ha røren over kjeksbunnen og avkjøl i seks timer.
9. Del jordbær i skiver, og pynt kaken med jordbær.
Denne oppskriften må gjøres om! Første gang jeg noen gang har måttet kaste en kake i søpla. Enda jeg fulgte den til punkt og prikke. Må ha i mye mer gelatin👍
Hei Jeanett! Beklager sent svar på denne. Så leit å høre at baksten ikke ble vellykket. Vi har nå sjekket oppskriften, og du har helt rett, det var en feil i den, som nå er rettet opp. Vannet må koke for at gelatinen skal aktiveres. Lykke til hvis du prøver igjen, og beklager ulempene feilen medførte! 🙂
Kaken smakte veldig godt og oppskriften virket grei i starten, men som jeg ser det er nevnt flere ganger her er det alt for lite gelatin til ostemassen.
Hei,
Jeg skulle bake en glutenfri til 17. mai. Fant denne oppskriften. Jeg fulgte oppskriften til punkt og prikke. Ostemassen stivnet ikke. Hadde kaken i kjøleskapet i 24 timer. Bortkastet penger og tid. Hilsen en skuffet kakebaker.
Så leit å høre, Christine! En mulig årsak kan være at væskemengden ble for stor, avhengig av hvilken type jordbær du brukte. Var de frosne eller ferske? Bær inneholder ulik mengde væske, noe som påvirker resultatet på kaken. Det skal være som en litt tykk bærpuré. Lykke til hvis du prøver igjen! 🙂
Hei igjen Christine! Vi har nå sjekket oppskriften, og du har helt rett, det var en feil i den, som nå er rettet opp. Vannet må koke for at gelatinen skal aktiveres. Lykke til hvis du prøver igjen, og beklager ulempene feilen medførte! 🙂
Denne fløt utover, stivnet ikke skikkelig
Hei Kjersti! Så leit å høre at kaken ikke ble vellykket. Hva slags jordbær brukte du, frosne eller ferske? Bær inneholder litt ulik mengde væske, og det kan påvirke resultatet på kaken hvis væskemengden blir for stor. Det skal være som en litt tykk bærpuré. Lykke til hvis du prøver igjen! 🙂
Hei igjen Kjersti! Vi har nå sjekket oppskriften, og du har helt rett, det var en feil i den, som nå er rettet opp. Vannet må koke for at gelatinen skal aktiveres. Lykke til hvis du prøver igjen, og beklager ulempene feilen medførte! 🙂
Hei. Tidligere da jeg har laget med glutenfri digestive kjeks har bunnen blitt steinhard. Hvordan blir bunnen i denne oppskriften?
Hei Hilde! Denne bunnen blir mye løsere siden Flytende Melange har litt andre egenskaper og ikke hardner på samme måte som hvis du bruker smeltet Melange. Så det kan være dette er kjeksbunnen du er ute etter. Lykke til med bakingen 😊
Kan jeg bruke philadelfia ost istedet for kremost naturell? Isåfall, er det samme mengde jeg må ha da eller? På forhånd, takk for svar.
Hei Ki! Det kan du helt fint bruke. Samme mengde ja.
Kan kaka fryses?
Hei Eva, denne ville jeg nok vært forsiktig med å fryse, ettersom bærene kan endre konsistens en del når de blir fryst og tint. Men smaken er nok likevel nydelig 🙂
Hvilken kjeks kan jeg bruke som er glutenfrie.?Hilsen Hilde
Hei, Hilde, bruk gjerne glutenfrie Digestive kjeks, som oppført i ingredienslista her 🙂
Hvilken kjeks kan jeg bruke som er glutenfrie.?Hilsen Hilde
Min stivna ikke, og jeg endte opp med for mye røre til formen.. Men smaken kan man ikke si noe på 😂 kan man kanskje bruke vanlig gelepulver (sitron?) med 1 dl vann? Føler det kanskje hadde stivna bedre da…
Hei Kathrine, glad den falt i smak, men leit ikke konsistensen ble optimalt. Du kan godt erstatte gelatinplatene og 1 dl vann med 1 pakke sitrongelé og 2,5 dl vann. Det er halvparten av væskemengden av det som står på pakken og vanlig mengde til en ostekake. Lykke til 🙂 🤞🏻
Kan man bruke jordbærgele istedet for sitron?
Hei Silje! Ja, det kan du. Lykke til! 🙂