Denne lekre og friske iskaken er laget av fløyelsmyk vaniljeiskrem, fylt med bringebær, på en knasende god kjeksbunn. Noe av det fine med iskaker, er at de kan lages mange dager i forveien – bare å husk å ta den ut 15 minutter før servering, sånn at den rekker å tine noe.

Kommentarer

  • Tilde

    Hvor stor blir kaken? Når det står en porsjon hva mener dere med det? Hvor mange rekker to porsjoner til?

    • Cecilie,

      Hei, Tilde! I punkt 3 under fremgangsmetoden for bunnen står det anbefalt å bruke en springform på 28 cm i diameter. 2 porsjoner vil være nok til 2 slike kaker.
      Lykke til med bakingen 😊

  • Bente

    Er det mulig å ha gelatin i denne isen, og hva kan den evt røres ut i?

    • Cecilie,

      Hei Bente! Det har vi ikke prøvd selv, men hvis du ønsker å tilsette gelatin kan det gjøres etter at du har vendt kremen inn i eggedosisen. Lykke til, og fortell oss gjerne hvordan det gikk! 🙂

  • Anita Stråle

    De frosne bærene skulle ikke vært frosne, blir for harde i iskake. Alle ingridiensene bør ha lik temperatur før de settes i fryseren. Ellers veldig god.

    Anita

    • sorsig

      Hei Anita, og takk for innspill! Vi har kun hatt gode erfaringer med å bruke frosne bær i denne kaken. Det vi imidlertid passer på er at de ikke tiner for mye før hele kaken settes inn i fryseren, for da kan bærene avgi mye væske som igjen påvirker konsistensen på iskaken. Kaken er også god med ferske bringebær, hvis du skulle ha det for hånd 🙂