Kanelbollekake med eplefyll
Klarer du ikke å bestemme deg for om du skal lage kanelboller eller eplekake? Slå de to herlige bakverkene sammen og lag en smakfull kanelbolleeplekake. Luftige kanelboller med nydelig eplefyll er en kombinasjon de fleste vil elske.
Ingredienser
Bolledeig
Fyll
Glasur
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Ha siktet hvetemel, romtemperert melk, sukker, vaniljesukker, 0.5 pose (6 gram) tørrgjær og egg i en bolle, og elt med en kjøkkenmaskin i 10 minutter.
2. Tilsett kald Melange i terninger og elt blandingen godt sammen med eltekrok på middels hastighet, til deigen slipper bakebollen og har en glatt og fin overflate. Dette tar ca. 10 minutter.
3. Dekk bollen med plast eller et fuktig kjøkkenhåndkle og la deigen heve på kjøkkenbenken til den har doblet i størrelse, ca. 1 time.
Fyll
1. Skrell eplene, del dem i to og ta ut kjernen. Skjær eplene i tynne skiver på ca. 0,25 cm.
2. Kjevle deigen ut til et rektangel som er rundt 1 centimeter tykk. Fordel et tynt lag med Flytende Melange utover deigen. Dryss på sukker og kanel, og fordel epleskivene utover.
3. Rull deigen fast sammen til en pølse fra den lengste siden, og del hver pølse i ca. 2 centimeter tykke skiver.
4. Legg kanelbollene tett sammen i en rund form på 26 cm, dekk til med et kjøkkenhåndkle og la kanelbollene etterheve i 30 minutter på et lunt sted.
5. Varm opp ovnen til 200 grader.
6. Pensle kanelbollekaken med et sammenpisket egg.
7. Steke den på midterste rille i ovnen i 15 minutter.
8. La kanelbollekaken avkjøle på en rist før du pynter den.
Fantastisk go å lettvint ,👍👍
Hei Britt, så hyggelig å høre! Ha en kakegod helg 🥧 😋
Kan den fryses?
Hei Annki, det går helt fint 🙂