Det er lite som slår nystekte kanelboller, og med en syrlig ostekremglasur blir de nærmest uimotståelige. Fordelen med å steke kanelbollene i langpanne i stedet for på brett, er at kantene ikke blir småtørre. I tillegg gjør tangzhong-metoden at baksten holder seg ekstra saftig i flere dager etterpå. En porsjon gir 16 til 20 kanelboller.

Ingredienser

1 porsjon

Jevning

40 gram siktet hvetemel
200 gram melk

Bolledeig.

460 gram siktet hvetemel
75 gram sukker
1 ts kardemomme
25 gram fersk gjær (eller 0.5 pk tørrgjær)
175 gram kald melk
75 gram Melange
1 stk egg (til pensling)

Kanelfyll

150 gram Melange
150 gram brunt sukker
1.5 ss kanel

Kremostglasur

125 gram kremost
50 gram Melange
100 gram melis
1 ss sitronsaft
1 ss vann

Produkter i oppskriften

Melange original
Melange
En unik sammensetning av planteoljer gjør at Melange i folie egner seg svært godt til all form fo… Les mer

Slik gjør du

Denne oppskriften er inspirert av Krem.no.

Hva synes du om oppskriften?

Kommentarer

  • Ann Kristin Jennyrose Hoistad

    Som sagt, uimotståelig god🤩 Jeg laget dobbelt porsjon, delte i 25 deler og satte i den normale store langpanna.
    Kremen🤩👍

    • Cecilie,

      Hei Ann Kristin! Så herlig å høre at bollene falt i smak! Takk for tilbakemeldingen, og lykke til med bakingen 😊

  • Sara

    Den var saftig og smakfull 🙏🙏🙏