Kanelsnurrer
Kanelsnurrer, kanelboller, kanelknuter, skillingsbolle eller kanel i svingene? Kjært barn har mange navn! Er det en ting som er sikkert så er det at få ting slår duften av dette nybakte bakverket som fyller rommet. Følger du denne oppskriften får du et luftig og saftig resultat. 1 porsjon gir ca. 16 kanelsnurrer.
Slik gjør du
Deig
1. Del opp gjæren i en bakebolle.
2. Smelt 75 gram Melange i en liten kjele ved lav varme. Ta kjelen av kokeplaten og tilsett melken. Væsken skal være fingervarm.
3. Hell blandingen i bakebollen og rør ut gjæren.
4. Rør inn sukker. Rør så melet inn i væsken.
5. Arbeid deigen godt til den slipper bollen.
6. Dekk bollen med plast og la deigen heve på kjøkkenbenken til den har doblet seg. Dette tar cirka 1 time.
Utbaking
1. Dryss litt mel på bordet og del deigen i to. Trill hvert emne til en lang pølse på ca. 20 cm. Kjevle hver pølse til et rektangel på ca. 25 x 40 cm.
2. Smør kanelkremen i et tynt lag utover hver leiv. Rull leivene fast sammen til pølser fra den lengste siden og del hver pølse i 8 like tykke skiver.
3. Legg kanelsnurrene med snittflaten opp på bakeplater dekket med bakepapir. Bruk god avstand.
4. La kanelsnurrene etterheve under et klede i cirka 30 minutter.
5. Sett ovnen på 225 grader.
6. Pensle kanelsnurrene med et sammenvispet egg, og dryss over mandler og perlesukker. Stek kanelsnurrene midt i ovnen i ca. 8 minutter.
7. Avkjøl kanelsnurrerene på en rist.
Kan man bruke vanlig soft margarin ?
Hei Arne Svein! Ja, du kan erstatte Melange med annen margarin i denne oppskriften. Lykke til med bakingen! 🙂
Kan man bruke tørrgjær? Og hvor mye?
Hei Sara! Du kan fint bruke tørrgjær i denne oppskrift. 1 pk tørrgjær tilsvarer 1 pk fersk gjær. Du kan også bruke mindre gjær om du ønsker det, men det vil nok forlenge hevetiden noe. Lykke til 😊
Lagde samme oppskrift, tok en vri å lagde det som formet horn. 16 stk kjempe gode ble de.
Hei Janne Natalie, det var et fint tips! God påske!
Jeg synes at kanelbollene var super gode bedre en mamma sine ❤️ Denne oppskriften kom hjem så ser vi til å bruke mange ganger Fremover i tid
Hei Ulrikke! Så hyggelig tilbakemeldig! Da håper vi du baker noen til mammaen din også ☺️ God påske!
Prøvde meg på disse i dag 👍 Fantastisk deig, enkel å kjevle . Men æ fikk ikke 32 stk på en deig, da har de blitt veldig små. Men det kan jo selvfølgelig være at æ liker litt størrelse på kanelsnurrene 😊
Hei! Godt å høre du er fornøyd med deigen. Det var flott du sa ifra om at deigen ikke ble 32.stk fordi vi oppdaget at det beklageligvis stod en skrivefeil i oppskriften. Dette er nå rettet opp. Håper du nyter kanelsnurrene og får en fin påske 😊
Hei! Har bakt disse flere ganger, og de er veldig gode! Men: i dag prøvde jeg å rulle sammen fra den KORTESTE siden, ikke det lengste, som det står i oppskriften. Da ble det endelig litt bra størrelse på bollene, og det ble 16 stk, ikke nærmere 40 bittesmå som jeg har fått tidligere 😉
Flott oppskrift😀
Hei Ann! Takk for hyggelig tilbakemelding ☺️
Deigen blir altfor løs, måtte kaste den etter heving. 😡
Hei Unni!
Det var leit å høre at deigen ikke ble vellykket. Vi har testet oppskriften og ikke hatt lignende problemer, så det er vanskelig å si hva som har gått galt. Om deigen er løs skal det gå fint å jobbe inn litt ekstra mel etter heving. Om det ikke går, kan det være at gjæren er gammel eller at deigen ikke er blitt eltet lenge nok. Jo lenger man elter, jo mer væske absorberer melet. Håper dette var til hjelp!
Prøvde den oppskriften, ble helt pergekt💞
Hei Janne! Så hyggelig å høre. Ha en fin dag!
Det ble bare 13 kanelsnurrer. Men det sto i oppskriften at det skulle bli 32😔